Sute de locuitori din Scheia si Mihoveni, lasati fara curent electric de un sofer neatent


Intră acum și în grupul de

Sute de locuitori din localităţile Şcheia şi Mihoveni, judeţul Suceava, au fost lăsaţi pe parcursul zilei de marti fără curent electric de un şofer neatent în vârstă de 31 de ani, angajatul unei societăţi comerciale din municipiu.

Conform datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, incidentul a avut loc în jurul orelor 13:00, după ce conducătorul auto a rupt cu bena autocamionului pe care lucrează, conductorii electrici şi doi stâlpi din beton de la reţeaua de medie tensiune, întrerupând astfel alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

Cercetările efectuate de organele de ordine au stabilit că “autoutilitara basculantă condusă de tânărul de 31 de ani, în timp ce transporta un agregat de la o balastieră, pe spaţiul de depozitare, situat în imediata apropiere a fostei ferme de porcine, după basculare s-a pus în mişcare, fără a aşteptata ca bena să coboare în totalitate, agăţând cu partea lateral dreaptă, trei cabluri de la reţeaua de medie tensiune-derivaţia Şcheia, ocazie cu care a rupt şi doi stâlpi din beton, de la bornele 16 şi 17”, ne-au mai comunicat sursele citate.

Pe lângă faptul că a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică a localităţii Şcheia, contactul benei cu firele electrice a determinat o reacţie în lanţ autoutilitarei explodându-i pur şi simplu cauciucurile roţilor din faţă, iar apoi a filtrului de aer de la motor.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, valoarea prejudiciului fiind estimată în jurul valorii de aproximativ 100 de milioane de lei vechi.


Intră acum și în grupul de