Bagat in arestul IPJ Suceava, in aceeasi zi in care a fost eliberat conditionat din puscarie


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 34 de ani din municipiul Sf. Gheorghe, judeţul Covasna, s-a bucurat de libertate doar câteva ore după ce, eliberat condiţionat din puşcărie pe parcursul zilei de marţi, a ajuns în aceeaşi zi în arestul IPJ Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, situaţia vine ca urmare a continuării cercetărilor efectuate de poliţiştii Secţiei Rurale nr.7 Mălini, într-un dosar penal deschis pe numele tânărului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Înşelăciune în formă continuată”.

Probatoriul administrat relevă faptul că în perioada 4 – 9 ianuarie, pe când învinuitul era în penitenciar, a sunat-o de mai multe ori pe telefonul fix şi mobil pe o femeie de 62 ani din comuna Rădăşeni, judeţul Suceava, iar prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase a înşelat-o, prezentându-i ca adevărat faptul că a câştigat la o extragere a unei firme un premiu în valoare de 10.000 euro.

Până aici totul e bine dar, “pentru a primi premiul, suspectul a cerut părţii vătămate să depună diferite sume de bani pe numele a trei persoane, în localităţi diferite din ţară şi să cumpere cartele telefonice de pe care să comunice codurile de încărcare, ceea ce femeia a şi făcut”, ne-a mai informat Biroul de presă al IPJ Suceava.

Credulă, victima a cheltuit aproximativ 43 de milioane de lei vechi până să işi dea seama că totul este o păcăleală.

Aflat în puşcărie pentru săvârşirea unei tâlhării, tânărul din Covasna urma să fie eliberat pe 9 februarie 2014, dar a fost eliberat condiţionat pe parcursul zilei de marţi, iar “în baza probatoriului administrat, a fost emisă ordonanţa de reţinere pe o perioadă de 24 ore şi a fost introdus în arestul IPJ Suceava, urmând ca miercuri să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”.

Pe lângă acesta, în acelaşi dosar mai sunt cercetaţi un tânăr de 28 ani din comuna Fântânele judeţul Iaşi şi altul de 34 de ani din comuna Feldioara, judeţul Braşov, în prezent cei doi fiind tot încarceraţi.


Intră acum și în grupul de