Concursul international “Lira de Aur”, aflat sub patronajul Primariei Suceava, se pregateste pentru cea de-a XXIII-a editie (VIDEO)

Cea de-a XXIII-a ediţie a Concursului de interpretare instrumentală “Lira de Aur” se află cu pregătirile pe ultima sută de metri, urmând a avea loc anul acesta în perioada 8 – 10 iunie.

Potrivit conducerii administraţiei publice locale, de când Ministerul Educaţiei a refuzat să mai sprijine financiar această competiţie de prestigiu la nivel internaţional, pentru a nu o pierde, s-a luat decizia de a intra sub “patronajul” Primăriei Suceava.

“De când Ministerul Educaţiei nu mai susţine această competiţie de renume, ea a trecut dacă vreţi în totalitate sub patronajul Primăriei Suceava, iar joi, vom aproba în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local, parteneriatul pe care municipalitatea îl va încheia şi în acest an cu Asociaţia culturală Lira de Aur pentru buna desfăşurare a concursului, care este, aşa cum am mai afirmat, un brand al oraşului”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

Primarul oraşului a mai adăugat că în cadrul aceleaşi întâlniri a consilierilor locali suceveni, preşedintele Asociaţiei, Viorel Munteanu, până de curând rectorul Conservatorului din Iaşi, va fi propus pentru a deveni cetăţean de onoare al municipiului Suceava.

Alături de acesta, vor mai fi propuşi pentru titlul de “Cetăţean de onoare” dramaturgul Matei Vişniec şi inventatorul Dorel Cernomazu.