Acasă Actualitate Concursul international “Lira de Aur”, aflat sub patronajul Primariei Suceava, se pregateste...

Concursul international “Lira de Aur”, aflat sub patronajul Primariei Suceava, se pregateste pentru cea de-a XXIII-a editie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cea de-a XXIII-a ediţie a Concursului de interpretare instrumentală “Lira de Aur” se află cu pregătirile pe ultima sută de metri, urmând a avea loc anul acesta în perioada 8 – 10 iunie.

Potrivit conducerii administraţiei publice locale, de când Ministerul Educaţiei a refuzat să mai sprijine financiar această competiţie de prestigiu la nivel internaţional, pentru a nu o pierde, s-a luat decizia de a intra sub “patronajul” Primăriei Suceava.



“De când Ministerul Educaţiei nu mai susţine această competiţie de renume, ea a trecut dacă vreţi în totalitate sub patronajul Primăriei Suceava, iar joi, vom aproba în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local, parteneriatul pe care municipalitatea îl va încheia şi în acest an cu Asociaţia culturală Lira de Aur pentru buna desfăşurare a concursului, care este, aşa cum am mai afirmat, un brand al oraşului”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

Primarul oraşului a mai adăugat că în cadrul aceleaşi întâlniri a consilierilor locali suceveni, preşedintele Asociaţiei, Viorel Munteanu, până de curând rectorul Conservatorului din Iaşi, va fi propus pentru a deveni cetăţean de onoare al municipiului Suceava.

Alături de acesta, vor mai fi propuşi pentru titlul de “Cetăţean de onoare” dramaturgul Matei Vişniec şi inventatorul Dorel Cernomazu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version