De 1 Mai, va fi deschisa oficial prima zona de picnic din municipiul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sucevenii ce doresc să iasă la grătar de 1 Mai o vor putea face fără grija amenzilor prevăzute de Legea picnicului întrucât va fi dată în folosinţă prima zonă din municipiul reşedinţă de judeţ amenajată special în acest sens.

Potrivit primarului oraşului, Ion Lungu, aceasta este situată pe strada Parcului, pe o suprafaţă de 2 ha pe care administraţia publică locală a primit-o de la RAAPPS, zona fiind cunoscută şi sub denumirea de “Gospodăria de partid”. Edilul-şef al Sucevei şi-a cerut scuze, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută pe parcursul zilei de miercuri, că deocamdată, zona nu este amenajată la standardele impuse şi nu beneficiază de toate dotările necesare, lucruri ce vor fi realizate ulterior, în condiţiile în care Legea picnicului a fost emisă după aprobarea bugetului, fără a putea fi prinse sumele necesare pentru acest lucru.

“Noi am identificat deja un loc pentru picnic şi grătare ce va putea fi folosit de toţi doritorii municipiului Suceava şi care va fi deschis oficial pe data de 1 Mai. Este adevărat că nu am putut face tot ce ne-am dorit acolo pentru că şi Legea a venit târziu, dar în zonă vor fi prezenţi angajaţi de la salubritate şi personal care va asigura paza şi ordinea şi vă promit că pe parcurs zona va fi mult mai frumoasă”, a declarat Ion Lungu.

În plus, conducerea municipalităţii intenţionează amenajarea a încă două locaţii asemănătoare, una în apropierea păduricii Zamca – George Enescu, iar cealaltă la ieşirea din cartierul Burdujeni.

Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic a intrat în vigoare în 30 martie. Actul normativ reglementează activităţile de picnic desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, având ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.


Intră acum și în grupul de