Lungu asigura ca problema cainilor vagabonzi din municipiul Suceava va fi solutionata in aceasta vara (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În şedinţa CL Suceava de joi, vor fi aprobaţi indicatorii tehnici pentru amenajarea celui de-al doilea adăpost pentru câinii vagabonzi, lucrările fiind estimate la 618.000 de lei şi vor fi finalizate în luna iunie. Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei Ion Lungu, care a arătat că problema câinilor fără stăpân din municipiu va fi soluţionată în această vară prin strângerea animalelor de pe străzi şi îngrijirea lor în adăposturi. Potrivit edilului-şef sucevean, în municipiu sunt aproximativ 1.500 de câini comunitari.

Lungu a precizat că prinderea câinilor va fi făcută astfel încât animalele să nu fie traumatizate şi nici locuitorii din zonele respective să fie afectaţi emoţional, iar pentru această activitate urmează să fie contactate firme specializate întrucât municipalitatea are doar doi hingheri, un medic veterinar şi un tehnician veterinar.

În urma consultării sucevenilor privind modul de soluţionare a problemei câinilor fără stăpân, 96 la sută dintre cei care au răspuns s-au pronunţat pentru strângerea acestora de pe străzi şi preluarea lor în adăposturile municipalităţii. „De opt ani ne-am învârtit în jurul cozii, am avut programe de sterilizare a câinilor, fără rezultate. Cât timp câinii rămân pe străzi nu rezolvăm problema”, a subliniat primarul municipiului reşedinţă de judeţ.


Intră acum și în grupul de