Sute de suceveni s-au inghesuit sa se angajeze pe unul din cele peste 200 de posturi vacante oferite la Bursa Generala a Locurilor de Munca (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sute de suceveni şomeri, sau fără niciun venit financiar, s-au înghesuit vineri dimineaţă în holul Casei de Cultură din Suceava în speranţa că vor pune mâna pe unul din cele 209 locuri de muncă oferite de cei 38 de angajatori din municipiul reşedinţă de judeţ prezenţi la eveniment, în cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă organizate anual de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.

Potrivit directorului executiv al instituţiei, Aurelia Focşa, bursa suceveană din acest an aduce beneficiarilor o ofertă locală de 209 locuri de muncă, din care 22 de locuri cu studii superioare. „Specialiştii cu studii superioare pot întâlni angajatori care caută: ingineri mecanici sau în industrializarea lemnului, programatori, contabil-şefi, consilieri vânzări, economişti, consultanţi financiari, asistent manageri, traducători, medici stomatologi. Pentru cei cu studii medii, respectiv cu studii profesionale, oferta este extrem de variată, aceştia având posibilitatea să se angajeze ca: tâmplar lemn, tâmplar PVC, lăcătuş, strungar mecanic, ospătar, bucătar, camerist”, a declarat Focşa pentru NewsBucovina.ro.

“Sunt licenţiat în educaţie fizică şi sport, însă în ultimii doi ani am lucrat în vânzări, neavând posibilitatea să îmi găsesc un loc de muncă în domeniul pentru care m-am pregătit. Piaţa locurilor de muncă nu este la acest moment foarte ofertantă în ceea ce mă priveşte, însă speranţa moare ultima”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Dorin T., în vârstă de 24 de ani.

Totodată vineri, sub egida aceluiaşi eveniment, la Fălticeni sunt disponibile 139 de locuri de muncă, din care 9 cu studii superioare, iar la Rădăuţi 112 job-uri, din care 3 cu studii superioare. „Per total vorbim despre aproape 500 de locuri de muncă valabile astăzi la nivelul judeţului Suceava. De la începutul anului, prin instituţia noastră am angajat, până la data de 31 martie, 4.733 persoane, iar acum, în luna aprilie, am angajat deja peste 2.000 de oameni”, a precizat directorul executiv al AJOFM Suceava.

Un număr mare dintre cei care s-au prezentat vineri la Bursa locurilor de munca fac parte din categoria a doua de vârstă, oameni care de regulă îşi găsesc foarte greu un loc de muncă. „Este prima oară când particip la această bursă. Particip din disperarea de a-mi găsi un loc de muncă. Am 58 de ani, sunt sudor de meserie, am practicat această muncă mai bine de zece ani, însă nu mai găsesc posturi pentru această calificare pe piaţa locurilor de muncă din Suceava. Nu contează câţi ani am, şi eu trebuie să îmi câştig pâinea, să mă îmbrac, să îmi ajut copiii”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ionel M.

„La prima vedere, după părerea mea, la bursă s-au prezentat mai multe persoane anul trecut, în comparaţie cu ediţia din acest an. Văd astăzi aici şi foarte mulţi oameni în vârstă. Ei sunt cei care, din păcate îşi găsesc foarte greu un loc pe piaţa muncii, angajatorii având ideea preconcepută că dacă ai peste 45-50 de ani nu mai ai aceeaşi rezistenţă, dar eu spun că ai mai multă experienţă şi mai multă determinare”, a subliniat Aurelia Focşa.

La Suceava au venit vineri şi angajatori care caută persoane capabile să muncească, indiferent de vârsta şi de experienţa pe care o au, dorind să ofere şanse egale la angajare şi să încurajeze îndeosebi tinerii care adesea sunt refuzaţi din cauza lipsei de experienţă.

Potrivit directorului AJOFM Suceava, bursa locurilor de muncă rămâne deschisă vineri, în holul Casei de Cultură până la plecarea ultimei persoane aflate în căutare unui loc de muncă şi a ultimului angajator.


Intră acum și în grupul de