Focul de la Vatra Dornei a ars mocnit si pe parcursul zilei de luni, sute de persoane fiind prezente din nou in zona (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, militarilor şi angajaţilor silvici pe Dealul Bârnărel după izbucnirea incendiului de duminică, ce a afectat mai bine de 30 de hectare de teren cu vegetaţie uscată şi forestieră, luni o mare suprafaţă încă mai ardea mocnit.

Conform datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, şi a doua zi angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava au continuat operaţiunile de localizare şi lichidare a ultimelor focare din zonă.

Sute de persoane s-au aflat din nou în munţi, dintre care 110 pompieri militari şi 190 lucrători ai Ocoalelor Silvice Vatra Dornei, Pojorâta şi Crucea, şi au intervenit, cu 36 de motopompe, trei TAF-uri şi alte mijloace de intervenţie specifice, pentru a stinge resturile de exploatare forestieră care ardeau mocnit şi puneau în pericol pădurea.

Oamenii au muncit întreaga zi, incendiul fiind lichidat în totalitate de abia în jurul orelor 21:00, iar în zonă au rămas în supraveghere lucrători ai Ocolului Silvic Vatra Dornei.

“Tot luni, Gărzile de intervenţie Vicovu de Sus şi Siret şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Vicovu de Jos, zona numită Remezeu. Pompierii au lichidat incendiul care a mistuit trei hectare de vegetaţie uscată, prin intervenţia lor salvând fondul forestier din apropiere, care aparţine Ocolului Silvic Marginea şi care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 150 de hectare” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de