Pentru confortul psihic al sucevenilor, actiuni de dezinsectie impotriva capuselor, in parcurile din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru a se evita cazuri de înţepături de căpuşe primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat miercuri, a decis să se facă dezinsecţie în zonele importante din municipiu, în toate parcurile din oraş, dar şi în zonele amenajate pentru picnic.

El a arătat într-o conferinţă de presă că i-au cerut mai mulţi suceveni pe care i-a întâlnit în parcuri alături de copii sau nepoţi să facă această acţiune de dezinsecţie întrucât sunt speriaţi că ar putea fi înţepaţi de căpuşe. „Vreau să facem o stropire eficientă împotriva căpuşelor pentru a reduce disconfortul psihic al sucevenilor”, a spus primarul. El a subliniat că nu au fost semnalate cazuri de înţepături de căpuşe, iar acţiunea este una de prevenire.

În mai multe zone ale ţării au fost semnalate în ultima perioadă cazuri de înţepături de căpuşe. Conform unui raport al Ministerului Sănătăţii, la nivelul întregii ţări anul trecut au fost confirmate 861 de cazuri de boală Lyme, care apare ca urmare a înţepăturii de căpuşă, cu 52 la sută mai multe decât în 2010, pe primul loc clasându-se Sibiul (362 de cazuri), urmat de judeţul Harghita (71 de cazuri) şi judeţul Iaşi (49 de cazuri).


Intră acum și în grupul de