400.000 de flori vor fi plantate in municipiul Suceava, pana la finele acestei luni


Intră acum și în grupul de

Odată cu înregistrarea temperaturilor ridicate din ultimele zile, municipalitatea suceveană a mobilizat angajaţii Direcţiei Domeniului Public ca până la finalul lunii în curs, să planteze în oraş un număr de 400.000 de flori.

Activitatea de plantare are ca menire înfrumuseţarea spaţiilor verzi, implicit a imaginii oraşului Suceava, cunoscut în trecut ca „oraşul florilor”. „Acţiunea de plantare a florilor a demarat la începutul acestei săptămâni, angajaţii Direcţiei Domeniului Public din Primăria Suceava lucrând la această activitate inclusiv marţi, de Ziua Internaţională a Muncii. Primăria Suceava a reuşit şi de această dată să facă economie în ceea ce priveşte preţul unui fir. Întrucât 70% dintre flori sunt sădite şi crescute în serele aflate în administrarea noastră, costul de producţie al acestora per fir a fost de 50-60 de bani, comparativ cu 2-3 lei per fir în cazul florilor comercializate pe piaţa suceveană”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Potrivit acestuia, florile vor înfrumuseţa sensurile giratorii, scuarurile, trotuarele, dar şi stâlpii de iluminat public pe care vor fi montate jardiniere. “Oraşul Suceava va fi însufleţit de următoarele specii de plante: portulac, gura leului, salvie, cineraria, gazania, tagetis, begonii, petunii, calistepus, cana indica şi alisum”, a precizat adjunctul primarului Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de