Doua incendii izbucnite marti, aproape simultan, la doua gospodarii din Vicovu de Sus, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au fost nevoiţi să se confrunte pe parcursul zilei de marti cu o situaţie mai rar întâlnită, în cartierul Laura situat pe raza oraşului Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

Chemaţi în ajutor pentru a stinge flăcările care au cuprins o întreagă gospodărie particulară din localitate, pompierii au văzut cum la câteva case distanţă de locul în care se aflau, un alt incendiu înghiţea acoperişul unei case.

Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, la prima solicitare au răspuns Gărzile de intervenţie Vicovu de Sus şi Siret care au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, întreaga gospodărie era înghiţită de flăcări arzând coperişul casei de locuit, adăpostul de animale, depozitul de furaje şi magazia de lemne, toate construcţii din lemn, acoperite cu şindrilă, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o gospodărie învecinată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată, după aproape cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat cercetările la faţa locului stabilind că „totul a pornit dinspre o latură a gospodăriei care se afla la un drum circulat de căruţe, în acel loc gospodarul având depozitaţi, de-a lungul gardului, strujeni de porumb şi cel mai probabil, flăcările au izbucnit din cauza neglijenţei unui fumător care a aruncat la întâmplare un rest de ţigară nestinsă”. Flăcările au mistuit circa şapte tone de fân, o tonă de coceni de porumb şi opt bovine.

La mai puţin de 20 de minute de la izbucnirea primului incendiu, tot în cartierul Laura, din Vicovu de Sus un altul a izbucnit la distanţă de doar câteva case de locul în care au intervenit pompierii din Vicov şi Siret.

În acest caz, a fost trimis Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, care a fost chemat în sprijin pentru prima intervenţie, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Straja, echipaje care au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor.

„La sosirea pompierilor, ardea acoperişul casei, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi o gospodărie învecinată din primele cercetări stabilinduse că incendiul a izbucnit din cauza unui scurcircuit produs la un cablu electric neizolat corespunzător”, a mai adăugat Alin Găleată.

Din fericire, în ambele cazuri, nu au fost înregistrate victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de