AREAS organizeaza, in toamna, la Suceava, Conferinta Internationala “Economia sociala, trend sau realitate” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Regională de Educarea Adulţilor Suceava AREAS, care deţine în prezent preşedinţia reţelei europene Social Firms Europe CEFEC, va organiza în toamna acestui an Conferinţa Internaţională “Economia socială, trend sau realitate”, la aniversarea a 25 de ani de activitate neîntreruptă a Social Firms Europe CEFEC în domeniul economiei sociale.

Această conferinţă se va desfăşura la Suceava, în perioada 20-22 septembrie 2012, în sala “Ştefan cel Mare” a Palatului Administrativ Suceava.

“Organizarea Conferinţei Anuale Europene în România este o premieră pentru Social Firms Europe CEFEC şi va constitui o oportunitate excelentă pentru comunitatea de specialişti şi antreprenori în economia socială, atât din ţară, cât şi din străinătate, pentru analiştii economici, reprezentanţii autorităţilor publice responsabili de implementarea politicilor publice, să facă schimb de idei şi să analizeze în mod real impactul şi provocările economiei sociale în contextul Anului European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii”, a declarat joi Alina Stredie, responsabil-comunicare în cadrul AREAS, în cadrul uneri întâlniri cu presa suceveană.

Potrivit acesteia, contribuţiile la dezvoltarea de noi idei pentru a stimula această zonă vitală-economia socială şi promovarea de noi abordări în implementarea unei legislaţii în zonele în care aceasta nu există, sunt binevenite. Conferinţa va avea şi acest rol, de a pune bazele unui plan de acţiune pentru definirea unei legislaţii în economia socială.

“Echipa de coordonare şi organizare a Conferinţei se va străduit să ofere o agendă plină şi interesantă pentru toate cele trei zile. Programul Conferinţei este o combinaţie de sesiuni plenare şi numeroase workshop-uri interactive şi atractive, o sesiune de comunicări ştiinţifice la Universitatea << Ştefan cel Mare >> din Suceava şi, în premieră pentru Suceava, Târgul Economiei Sociale, unde, întreprinderi de economie socială, cooperative, organizaţii active în producţia şi distribuţia de bunuri, cu o componentă de incluziune socială, vor promova economia socială”, a explicat Vasile Gafiuc, preşedinte în cadrul Social Firms Europe CEFEC şi preşedinte AREAS.

Acesta a transmis că participanţii care se vor înregistra până în data de 25 iunie 2012 vor beneficia de taxe preferenţiale. „Sperăm să vă număraţi printre participanţii la Conferinţa aniversară << Economia socială, trend sau realitate >> ”, a spus Vasile Gafiuc, punând la dispoziţia celor interesaţi următoarea adresă de e-mail: [email protected], telefon/fax: 0230/524.128


Intră acum și în grupul de