Doi reprezentanti ai Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi Falticeni, in misiune in Afganistan


Intră acum și în grupul de

Doi subofiţeri ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni fac parte din al treilea detaşament care va fi dislocat în teatrul de operaţii din Afganistan începând cu 4 mai 2012, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei fălticenene.

Potrivit acesteia, miercuri, 2 mai 2012, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a avut loc ceremonialul prilejuit de plecarea celui de-al treilea detaşament de jandarmi în teatrul de operaţii din Afganistan.

„Detaşamentul este format din 28 de ofiţeri şi 48 de subofiţeri din unităţi ale Jandarmeriei Române, selecţionaţi în urma promovării testelor specifice de cunoştinţe de specialitate, examinarea medicală, probe fizice şi de limbă străină. Plutonier major Ioan Agavriloaei (32 de ani) şi plutonier major Ovidiu Grigoraş (31 de ani), subofiţeri operativi din cadrul structurii de învăţământ a Şcolii Militare de Subofiţeri au îndeplinit cu succes baremele, urmând să plece pentru o perioadă de şase luni în misiunea de instruire NATO (NTM A – NATO Training Mission Afganistan). Ambii sunt căsătoriţi, au câte un copil, sunt absolvenţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani, iar din 2003, respectiv 2004, sunt cadre ale unităţii noastre”, arată Irina Airinei în document.

Ea precizează că principalele misiuni executate vor consta în pregătirea poliţiştilor sau viitorilor poliţişti afgani în ce priveşte modul de acţiune pentru prevenirea sau aplanarea conflictelor, predarea legislaţiei ce stă la baza desfăşurării misiunilor de ordine publică şi instruirea asupra modului de folosire a armamentului din dotare.

La ceremonia Apelului Solemn, chestorul principal de poliţie Petre Tobă, secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI a declarat: „Aţi parcurs o etapă de pregătire importantă, etapă de pregătire care s-a încheiat cu un riguros proces de selecţie. Iată că acum, aici, dumneavoastră cei 76 aţi fost selectaţi cei mai buni din cei buni. Este un moment important pentru dumneavoastră, este un moment important pentru Jandarmeria Română, este un moment important pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de asemenea, pentru România (…) ” .

„Colonelul Costel Gavrilă, inspector general al Jandarmeriei Române, a precizat: << Jandarmeria Română din anul 2011 a fost chemată pentru a reprezenta Ministerul Administraţiei şi Internelor în acest teatru de operaţii, în cadrul Misiunii NTM-A. Celelalte contingente au fost medaliate pentru prestaţia lor şi vă rog şi pe dumneavoastră să reprezentaţi cu onoare instituţia din care faceţi parte. Aţi parcurs o perioadă de pregătire destul de grea şi sunteţi pregătiţi să faceţi faţă în acest teatru de operaţii (…) >> ”, se mai arată în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de