Cablul telefonic, din nou atractiv, pentru hotii de cupru


Intră acum și în grupul de

Hoţii de cupru au dat iama din nou pe parcursul zilei de miercuri în cablurile telefonice întinse prin judeţul Suceava. Prima sesizare cu privire la acest lucru a venit pe adresa Poliţiei oraşului Dolhasca în jurul prânzului.

Autorii, rămaşi deocamdată necunoscuţi, au sustras 40 de metri de cablu ancorat între doi stâlpi din lemn amplasaţi în zona podului peste râul Siret pe marginea DJ 208 şi care face legătura cu judeţele Iaşi şi Botoşani.

Aproape de miezul nopţii şi poliţiştii Secţiei Rurale nr.8 Mitocu Dragomirnei au fost sesizaţi că pe DJ 208B pe ruta Hânţeşti – Bereşti a fost întreruptă comunicarea prin cablul de telecomunicaţii. În acest caz însă, autorii nu s-au mai chinuit să smulgă firele ci au tăiat pur şi simplu stâlpii de susţinere.

„Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că, autori necunoscuţi au sustras circa 200 metri liniari de cablu de telecomunicaţii din cupru şi 200 metri liniari de cablu fibră optică, iar cei 2 stâlpi din lemn de susţinere, pe care era montat cablul sustras au fost tăiaţi, fiind abandonaţi la faţa locului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

În ambele cazuri societatea de telefonie urmează a stabili valoarea prejudiciului cauzat prin furt iar între timp s-au dispus măsuri pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de