Ferma particulara incendiata in toiul noptii in comuna Adancata, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Flăcări înalte de câţiva metri au cuprins puţin după miezul nopţii de sambata spre duminică o fermă particulară din localitatea Feteşti, comuna Adâncata, judeţul Suceava. Chemaţi în ajutor pompierii militari s-au deplasat de urgenţă la faţa locului găsind un adevărat pârjol la un saivan în care din fericire la acea oră nu se aflau animale şi o baracă a fermei.

Din păcate flăcările au transformat în scrum saivanul, pe o suprafaţă de 500 mp, baraca şi circa 30 de metri pătraţi de vegetaţie uscată din zonă, primele cercetări stabilind că incendiul a avut drept cauză folosirea intenţionată a sursei de aprindere” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată care a mai adăugat că militarii au reuşit să stingă incendiul inainte ca acesta să se extindă şi la 200 de baloţi de furaje şi alte bunuri aflate în apropiere.

Valoarea prejudiciului a fost stabilita la suma de circa 15.000 de lei iar acum cercetările sunt continuate de lucrătorii Biroului Investigatii Criminale din cadrul Poliţiei Muninicipiului Suceava în vederea identificării autorilor, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

Tot duminică dar în jurul orelor 06:00, Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie particulară ce aparţine unei femei din comuna Rădăşeni.

Din păcate casa de locuit construită din lemn şi acoperită cu şindrilă s-a transformat în scrum odată cu tot ce era în ea, victima scăpând din calea flăcărilor doar cu hainele de pe dânsa. Primele cercetări au stabilit că incendiul a izbucnit de la o lumânare lasată aprinsă şi nesupravegheată.

Din fericire, în ambele cazuri nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de