Aproape 60.000 de DVD-uri piratate, descoperite de inspectorii vamali de la Siret, intr-un TIR ucrainean


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret au pus mâna, la finele lunii trecute, pe o captură de aproape 60.000 de DVD-uri contrafăcute.

Potrivit datelor pe care le deţinem, bunurile au fost descoperite într-un TIR care circula în tranzit pe teritoriul Comunităţii Europene din China, având destinaţia Ucraina.

Conform documentelor de călătorie prezentate de conducătorul auto, TIR-ul trebuia să fie încărcat cu aproape 800 de colete conţinând evantaie, accesorii grătar, perii din plastic, prosoape auto, corturi, rulete, scule de mană, lampioane hârtie sau pompe pentru desfundat chiuveta.

“La controlul fizic efectuat au fost descoperite 98 colete neinscripţionate, conţinând 58.800 bucăţi DVD purtând marca PRINCO, dar fără hologramă şi fără cod de bare pe produs, acestea fiind susceptibile a aducere atingere unui drept de proprietate intelectuală astfel că autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile a fi contrafăcute în vederea stabilirii autenticităţii acestora şi a sancţionat firma transportatoare cu amendă în valoare de 3.000lei”, ne-a declarat insp.princ. Liana Barbu, purtător de cuvânt în cadrul DRAOV Iaşi


Intră acum și în grupul de