Constantin Arcu si Liviu Clement au demisionat din conducerea Societatii Scriitorilor Bucovineni


Intră acum și în grupul de

Demisii la vârf în cadrul Societăţii Scriitorilor Bucovineni (SSB). Motivând că nu au reuşit reformarea acestei asociaţii, preşedintele SSB, Constantin Arcu, şi vicepreşedintele SSB, Liviu Clement, au anunţat, miercuri, că demisionează din funcţiile deţinute, inclusiv din conducerea revistei „Bucovina literară”.

Într-un comunicat de presă, preşedintele SSB, Constantin Arcu, a arătat că în luna mai 2010 a candidat pentru a reforma această societate pe care să o transforme într-o frăţie bucovineană, care să fie o tovărăşie cu mult peste o grupare scriitoricească, dar că a constatat că proiectul său a eşuat. El arată că unii colegi au altă viziune despre SSB şi că în societate nu există coeziunea pe care şi-a dorit-o.

Constantin Arcu subliniată că nu este momentul să precizeze toate motivele care stau la baza deciziei sale. „Se pare că n-am reuşit să reformez societatea, aşa cum mi-am propus, astfel că îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al Societăţii Scriitorilor Bucovineni. Mă retrag cu un uşor regret din fruntea S.S.B., pentru că printre membri sunt şi oameni admirabili”, a menţionat preşedintele demisionar al SSB.

El a precizat că s-am zbătut pentru sponsorizări şi că lasă această societate într-o situaţie materială destul de bună, deşi a preluat-o la limita de avarie. Arcu mai arată că demisionează şi din funcţia de redactor şef al revistei „Bucovina literară”.

La rândul său, vicepreşedintele SSB, Liviu Clement, a anunţat că demisionează din funcţie întrucât nu a reuşit să reprezinte un sprijin necesar, colegial şi profesional, preşedintelui ales al SSB. „Mi se pare onest să fac pasul pe care şi domnia sa consideră oportun a-l face; atât faţă de preşedintele Constantin Arcu, cât şi faţă de scriitorii membri ai SSB şi, în cele din urmă, faţă de mine”, a arătat Clement. El anunţă că nu va mai candida pentru conducerea SSB şi nici nu va accede în redacţia revistei Bucovina literară.


Intră acum și în grupul de