Barbat din Vatra Dornei, salvat de pompieri dintr-un incendiu izbucnit la locuinta acestuia


Intră acum și în grupul de

Un adevărat pârjol a cuprins o gospodărie particulară din municipiul Vatra Dornei în noaptea de joi spre vineri proprietarul acesteia fiind salvat de pompieri.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, pentru stingerea incendiului a intervenit Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei cu două autospeciale, la sosirea echipajelor, focul manifestându-se la „o construcţie din lemn, corp comun, care îngloba un garaj în care se afla un autoturism marca Renault, un fânar şi o magazie de lemne”.

În scurt timp, flăcările s-au propagat şi la acoperişul locuinţei, punând în pericol două case învecinate.

„Din primele cercetări, incendiul a izbucnit la autoturism, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător, iar de aici s-a propagat la garaj şi apoi la întreaga construcţie, afectând şi casa de locuit. Proprietarul, în vârstă de 50 de ani, era urcat la etajul casei, în încercarea de a-şi salva documentele personale şi din cauza fumului care inunda locuinţa, acesta nu a mai găsit ieşirea, fiind blocat în interior”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată.

Pentru salvarea bărbatului, au pătruns în imobil doi pompieri, echipaţi cu aparate de respirat cu aer comprimat, iar după ce a fost scos la aer curat, proprietarul şi-a revenit şi nu a avut nevoie de transport la spital.

După mai bine de patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, dar pârjolul a transformat în scrum garajul, o magazie de lemne şi fânarul, pe o suprafaţă de 140 metri pătraţi, autoturismul şi acoperişul casei, pe o suprafaţă de 100 mp.


Intră acum și în grupul de