Centrul National de Informare si Promovare Turistica Suceava isi arata deja meritele (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice judeţene este de părere că înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Suceava a fost una de bun augur, iar instituţia îşi arată deja meritele.

Realizat printr-un proiect POR, Axa 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, implementat prin Consiliul Judeţean Suceava, Centrul are drept scop, potrivit declaraţiilor făcute de vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de luni, „promovarea potenţialului turistic al judeţului precum şi instituirea unui sistem integrat şi informatizat al ofertei turistice în condiţiile slabei existenţe a altor centre de informare din regiune”.

De altfel, Centrul de la Suceava este singurul de acest fel din Regiunea de Nord-Est a ţării, pentru ridicarea lui fiind necesară suma de peste 1,3 milioane de lei. Având drept grup ţintă turiştii români şi mai ales cei străini care vizitează această zonă, CNIPT Suceava a fost finalizat şi dat efectiv în folosinţă mai repede decât prevedea proiectul, arătându-şi deja meritele, după cum a ţinut să mai sublinieze Vasile Ilie, oferind drept exemplu atractivitatea judeţului nostru pentru turişti în perioada primului trimestru a acestui an faţă de perioada similară din 2011.

„Dacă luăm doar luna martie 2012 comparativ cu anul trecut, frecventarea structurilor de primire turistică se caracterizează prin creşterea numărului acestora şi a numărului de turişti români şi mai ales străini. Sunt date concrete oferite de Direcţia de Statistică, ce spun clar că s-a înregistrat o creştere cu 18,5% în 2012 faţă de perioada similară a anului trecut, o creştere semnificativă fiind semnalată şi la capitolul înoptări atât ca număr de solicitări cât şi la perioada de şedere chiar dacă doar 9,1% dintre turiştii cazaţi au fost străini, un capitol pe care trebuie să-l îmbunătăţim”, a conchis vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie.


Intră acum și în grupul de