Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu sustine ca Alexandru Baisanu isi construieste campania pe denigrarea Universitatii din Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a apreciat pe blogul său că liderul PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, care candidează pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, îşi construieşte campania pe denigrarea unei instituţii considerată de toţi cetăţenii Sucevei “cartea de vizită a oraşului”. Potrivit parlamentarului democrat-liberal, este vorba despre Universitatea “Ştefan cel Mare”.

Postarea Sandei-Maria Ardeleanu este o reacţie la declaraţiile făcute de candidatul USL la Primăria Suceava în cadrul acţiunii de lansare a candidaţilor USL la alegerile locale din 10 iunie.

“Bunul meu coleg universitar, domnul Ştefan Alexandru Băişanu, candidat la funcţia de primar, nu recunoaşte, din păcate, că Suceava este un oraş universitar de aproape cincizeci de ani, din moment ce declară că << şi-ar dori ca Suceava să fie un oraş universitar >>. Într-o logică frântă, domnia sa ne spune că autorităţile locală şi judeţeană nu << sprijină cu nimic învăţământul superior”, continuând tema de campanie printr-o adevărată insultă lansată către universitatea din Suceava: << Nu avem identitate >>.

Vreau să cred că emoţia debutului de campanie făcut pe seama sufletelor trecute la cele veşnice a determinat aceste derapaje regretabile într-un discurs în care mi-ar fi plăcut să-l regăsesc pe specialistul în epistemologie şi tânărul student la teologie”, a scris pe blogul său, deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu.

Liderul judeţean al PNL Suceava, Alexandru Ştefan Băişanu, candidatul USL la Primăria Suceava, a declarat sâmbătă, în cadrul acţiunii de lansare a candidaţilor USL la alegerile locale din 10 iunie, că dacă în urmă cu mii de ani, localităţile se dezvoltau în jurul cursurilor de apă, acum acestea se dezvoltă în jurul universităţilor şi a precizat că Suceava are o universitate care s-a dezvoltat cu forţe proprii, iar actuala conducere a Primăriei nu s-a implicat deloc în dezvoltarea acesteia.


Intră acum și în grupul de