O batrana de 63 de ani din Sadova a fost inselata de un tanar cu 20 de milioane de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Crezând că face o afacere mult mai bună schimbând valută la o persoană necunoscută decât la o unitate economică de profil, o bătrână de 63 de ani din localitatea Sadova, judeţul Suceava, s-a ales la începutul acestei săptămâni cu o pagubă de 20 de milioane de lei vechi.

Femeia a venit luni dimineaţă în municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde a mers la o agenţie bancară din oraş pentru a schimba în lei suma de 800 de euro.

Potrivit declaraţiilor făcute de victimă către organele de ordine, în timp ce stătea la coadă la ghișeul pentru schimb valutar, lângă ea a venit un tânăr care i-a spus că dorește să achiziționeze un autoturism și are nevoie de euro, oferind un preț mai bun ca al băncii. Femeia a crezut că astfel va câştiga mai mulţi bani şi a fost de acord plecând împreună cu persoana necunoscută la o altă unitate bancară, unde au verificat cursul valutar pe tabela electronică și au convenit să facă tranzacția în fața băncii, cu o paritate de 4,4 lei pentru un euro.

„Tânărul a primit cei 800 euro de la victimă și i-a dat acesteia suma convenită în bancnote de 50 și 10 lei. Bătrâna a numărat banii de trei ori şi a constatat existența sumei solicitate, dar tânărul a cerut să mai numere și el o dată banii distrăgându-i între timp atenţia. La restituire i-a spus femeii să bage banii repede în geantă, după care a dispărut”, ne-a comunicat Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava.

Bătrâna a plecat bucurosă de afacerea făcută, dar ulterior când a mai verificat o dată banii primiți a constatat că erau numai 1.520 lei, în cupiuri de 50 și 10 lei, fiind înșelată cu suma de 2.000 de lei.

Poliţiştii încearcă acum să dea de urma autorului faptei şi să recupereze pe cât posibil prejudiciul cauzat.


Intră acum și în grupul de