Soferi aflati aproape de coma alcoolica, prinsi de politistii suceveni in traficul rutier


Intră acum și în grupul de

Pur şi simplu inconştienţă, doar aşa se poate caracteriza gestul unor conducători auto suceveni care, după ce au consumat multe pahare cu băuturi alcoolice s-au urcat fără nici o grijă la volanul autoturismelor din dotare.

Din fericire, poliţiştii suceveni au întrerupt călătoria a nu mai puţin de patru dintre aceştia, într-o singură zi, fără a se înregistra vreun accident rutier.

Identificarea şoferilor aflaţi aproape de coma alcoolică în traficul rutier a început luni după-amiază, în jurul orelor 17:30, pe DJ 178 din comuna Arbore, fiind vorba despre un bărbat de 41 de ani din localitatea Botoşana. Cel de-al doilea caz s-a înregistrat pe strada Victoriei din municipiul reşedinţă de judeţ, şoferul fiind un tânăr localnic de 28 de ani.

Recordul la consumul de alcool îl deţine însă un bărbat de 43 de ani din localitatea Frătăuţii Noi. Acesta a fost oprit de un echipaj de poliţie DJ 178F pe raza comunei Gălăneşti. După testare şi organelor de ordine le-a venit greu să creadă rezultatul.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, s-a stabilit că autoturismul nu avea asigurarea obligatorie, fapt pentru care s-a reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare”, ne-a comunicat Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava.

Ultimul caz s-a înregistrat la câteva minute după miezul nopţii, când un echipaj de poliție din cadrul Secției nr. 4 Vicovu de Jos, în timpul supravegherii şi controlul traficului rutier pe DC Gura Putnei din comuna Putna, au oprit autoturismul condus de un vicovean de 51 ani. Oamenii legii au încercat să-l testeze pe şofer cu aparatul etilotest, dar omul era atât de beat încât nu mai avea putere nici să sufle multiplele încercări dând greş, fapt pentru care i s-au recoltat direct probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate situaţiile amintite, poliţiştii au întocmit dosare penale.


Intră acum și în grupul de