Gest extrem, facut de o adolescenta, luni noapte. Aceasta s-a aruncat de pe podul rutier din Burdujeni, municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un gest extrem şi inexplicabil pentru martorii acestuia a fost făcut luni aproape de miezul nopţii de o adolescentă de 16 ani. Fata a încercat să se sinucidă aruncându-se de pe podul rutier din Burdujeni din municipiul reşedinţă de judeţ în apele reci ale râului Suceava.

Totul a fost văzut de participanţii la trafic care au sunat îngroziţi la 112 chemând în ajutor pompierii Detaşamentului Suceava, care s-a deplasat imediat la faţa locului cu modulul SMURD şi un autocamion cu barcă pneumatică.

Ajunse primele la faţa locului, echipajele modulului SMURD au observat-o pe tânără care se afla în apă, până la nivelul gâtului şi deoarece pericolul ca aceasta să se înece era iminent, şeful intervenţiei a hotărât să se acţioneze imediat, fără a se mai aştepta barca pneumatică.

„Un pompier din echipajul de descarcerare, fiind vorba de plutonierul Paul Balahura, a fost asigurat cu o cordiţă şi a sărit imediat în ajutorul fetei. Aceasta se afla la o distanţă de 10 metri de la mal, iar în acea zonă apa avea o adâncime de aproximativ doi metri. Decizia a fost hotărâtoare deoarece, pentru câteva secunde, înainte ca militarul să ajungă la ea, tânăra a început să se scufunde”, ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava.

În ciuda intervenţiei salvatorului, adolescenta părea că vrea neapărat să încheie socotelile cu viaţa deoarece în momentul în care a ajuns pompierul la ea, fata a opus rezistenţă, dar până la urmă plutoneriul a reuşit să o scoată la suprafaţă.

„Echipajul de pompieri de pe mal i-a tras cu cordiţa de salvare şi i-a adus pe cei doi pe uscat. Deşi misiunea de salvare a fost îngreunată de întuneric, de curenţii repezi şi de apa foarte rece, adolescenta a fost salvată şi preluată de pompierii paramedici SMURD, care i-au acordat primul ajutor medical”, a mai adăugat Alin Găleată.

Aflată în stare de şoc, victima a refuzat tot timpul să colaboreze cu salvatorii, ea fiind transportată la Unitatea de Primiri a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava pentru investigaţii de specialitate. Cazul a fost preluat de organele abilitate pentru stabilirea cu exactiate a motivelor care au determint-o pe fată să facă un asemenea gest.


Intră acum și în grupul de