Ovidiu Dontu a fost desemnat director al Cancelariei Prefectului judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Cancelaria Prefectului judeţului Suceava are, începând de marţi, un nou director, în persoana preşedintelui executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Suceava, Ovidiu Donţu va avea funcţia de director de cancelarie – coordonator al Corpului de Control al Prefectului, una din principalele sale atribuţii, fiind participarea la acţiunile de control dispuse de prefect.

Directorul cancelariei îl va reprezenta pe prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, la manifestările publice, cu caracter economic social şi cultural – prin desemnare şi va urmări modul de realizare a Programului Guvernului în teritoriu.

Una din principalele atribuţii stabilite de prefectul judeţului Suceava prin fişa postului noului director de cancelarie este aceea de a participa alături de instituţiile publice abilitate la controlul modului de gestionare a banului public.

Donţu, care este manager de proiect la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a fost până la sfârşitul anului trecut director al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Suceava.

El este consilier local, preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Suceava, preşedinte al organizaţiei municipale PSD Suceava şi candidat pentru un nou mandat în Consiliul local Suceava.

Donţu a declarat că funcţia sa din cadrul Cancelariei prefectului este contractuală şi nu de funcţionar public pentru a fi nevoit să renunţe la calităţile politice.

Secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat că numirea lui Donţu în această funcţie este o surpriză în condiţiile în care se discuta că va fi secretar de stat în Ministerul Justiţiei. „De trei săptămâni aud că va fi secretar de stat şi a sfârşit prin a fi secretar-şef la Prefectură”, a spus Bălan.


Intră acum și în grupul de