Lupta fizica din campania electorala pentru alegerile locale continua in forta


Intră acum și în grupul de

Pe lângă războiul declaraţiilor din cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale, ce vor avea loc pe data de 10 iunie, în judeţul Suceava se află în plină derulare şi o luptă fizică între formaţiunile politice angrenate.

Zilnic, pe adresa Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Suceava şi a IPJ Suceava vin tot felul de sesizări cu privire la diferite nereguli constatate.

Printre localităţile unde s-au semnalat probleme se numără şi comuna Drăgoieşti, poliţiştii fiind sesizaţi că aici, pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, a dispărut un banner electoral cu sigla PDL. Potrivit IPJ Suceava, reclamaţia a venit chiar din partea candidatului la funcţia de primar a localităţii din partea formaţiunii politice amintite, Adrian Brădăţan, care a montat în ziua precedentă un banner cu sigla PDL în faţa unei biserici aflate în construcţie, peste DJ 178A, legându-l de un stâlp E.ON şi balconul unei locuinţe particulare, chiar dacă nu deţine nici un fel de autorizaţie pentru acest lucru.

„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat în vederea identificării autorilor urmând a se dispune şi sancţionarea contravenţională a lui Adrian Brădăţan”, ne-au mai comunicat aceleaşi surse.

Necazuri au fost înregistrate şi în localitatea Frumosu, judeţul Suceava. Aici un localnic de 40 de ani care lipea afişe cu sigla PDL s-a ales cu o amendă de 500 de lei. Sancţionarea a venit după ce a văzut două afişe electorale ale USL lipite cu acordul proprietarilor pe gardul unei gospodării particulare. Pentru că proprietara casei nu le-a acceptat şi pe ale PDL-ului, bărbatul s-a certat cu aceasta după care a rupt afişele existente.

De probleme nu a scăpat nici candidatul USL pentru CL Preuteşti, judeţul Suceava. Vasilică Simion, de 37 de ani, candidează pe listele Uniunii Social Democrate pentru un fotoliu în cadrul Consiliului Local al comunei şi dacă până acum nu a avut supărări cu nimeni, duminică dimineaţă, s-a trezit cu poarta de acces în curtea gospodăriei plină de cuvinte obscene scrise cu ajutorul unui spray cu vopsea de culoare roşie, cercetările fiind continuate de poliţişti pentru identificarea autorilor.


Intră acum și în grupul de