Zona parcarilor subterane din centrul Sucevei va purta denumirea de Piata „Stefan cel Mare si Sfant” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Zona centrală a municipiului reşedinţă de judeţ are toate şansele să poarte numele de Piaţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt” după finalizarea celor două parcări subterane şi modernizarea căilor pietonale.

În acest sens, potrivit declaraţiilor făcute de edilul şef în exerciţiu al administraţiei publice locale, Ion Lungu, pe parcursul zilei de miercuri în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Primăriei, municipalitatea a depus un proiect la serviciul de specialitate pentru atribuirea noii denumiri.

„În ceea ce priveşte parcajele subterane, lucrările sunt foarte avansate şi pe zi ce trece zona centrală capătă tot mai mult contur. Ca atare, am iniţiat un proiect prin care vrem să atribuim zonei centrale numele de Piaţa “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, având în vedere că este numele celui mai mare român al tuturor timpurilor, piaţa fiind în corespondenţă cu Statuia Ecvestră şi Cetatea de Scaun”, a declarat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a mai adăugat că lucrările în zona centrală sunt în grafic şi se derulează conform proiectului, urmând ca până la finele lunii mai, strada Nicolae Bălcescu, ce trece prin faţa Casei de Cultură, să fie redată circulaţiei rutiere, iar până la sosirea iernii 2012 – 2013 zona centrală a municipiului reşedinţă de judeţ să fie transformată deja „într-o zonă de promenadă pentru locuitori, o zonă de agrement cu parcuri şi terase”.


Intră acum și în grupul de