Inedit! O parohie suceveana a achizitionat o masina de pompieri pentru credinciosi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru prima dată în judeţul Suceava, o parohie a achiziţionat o autospecială pentru stingerea incendiilor. Potrivit datelor pe care le deţinem, este vorba despre Parohia „Sf. Dumitru” din comuna Cornu Luncii.

Maşina a fost achiziţionată din Franţa, iar pe parcursul acestei săptămâni, specialişti din cadrul ISU Suceava au acordat viitorilor utilizatori a acesteia asistenţă tehnică pentru punerea ei în funcţiune şi întreţinerea de specialitate.

Decizia preotului Gabriel Florea de a cumpăra o astfel de autospecială vine după ce anul trecut un puternic incendiu a cuprins nu mai puţin de şase gospodării din localitatea unde slujeşte, care s-a soldat cu importante pagube materiale.

„După necazul care a avut loc în luna septembrie a anului trecut la noi în comună, am decis să achiziţionăm o astfel de autospecială pentru că e mai uşor să previi decât să cheltui atâţia bani cu ridicarea din nou a gospodăriilor, iar cinci minute contează foarte mult mai ales când este vorba despre un foc scăpat de sub control pentru stingerea căruia trebuie să vină ajutoare din alte localităţi”, ne-a declarat preotul Gabriel Florea.

Odată cu achiziţionarea maşinii, în Cornu Luncii va fi formată şi o echipă de pompieri voluntari care vor fi instruiţi, mai ales că în localitate trăiesc mai mulţi foşti pompieri civili care au activat la diferite societăţi comerciale din judeţ.

„Specialiştii Inspectoratului au verificat din punct de vedere tehnic autospeciala, iar racordurile de refulare ale maşinii, la care vin mufate furtunurile, au fost adaptate la sistemul românesc, acesta fiind diferit de cel francez. De asemenea, părintele a fost instruit asupra modului de interpretare şi de folosinţă a panoului de comandă, maşina fiind pregătită să intervină în orice moment. Gestul părintelui Florea de a achiziţiona o autospecială de pompieri în sprijinul comunităţii pe care o păstoreşte este unul lăudabil, care poate fi urmat ca exemplu şi de alte localităţi din judeţ”, ne-a comunicat Biroul de presă din cadrul ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de