Jumatate dintre localităţile verificate de Prefectura Suceava nu sunt pregătite pentru eventuale inundatii


Intră acum și în grupul de

Prefectura judeţului Suceava a constatat serioase deficienţe în ceea ce priveşte asigurarea permanenţei la instituirea atenţionării meteorologice cod galben, la un număr de 19 primării din cele 40 care au fost verificate în mai multe localităţi sucevene situate în zone cu risc crescut la inundaţii.

Prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, în calitate de preşedinte al Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă a dispus o acţiune de verificare a modului în care se asigură permanenţa la primăriile situate în zonele cu risc crescut de inundaţii la instituirea avertizării meteo de cod galben.

Astfel, şapte echipe formate din reprezentanţi ai Prefecturii şi ISU Suceava, au început, sâmbătă seara de la ora 21 controale la 40 de unităţi primării din judeţ din zone cu risc crescut la inundaţii.

Prefectul a arătat că în urma verificărilor s-au constatat deficienţe în ceea ce priveşte asigurarea serviciului de permanenţă la 19 primării.

La zece primării nu era asigurat serviciul de permanenţă, în alte cinci localităţi personalul care asigura acest serviciu nu avea acces la telefon sau fax, iar la patru primării persoanele care asigurau permanenţa nu cunoşteau atribuţiile ce le revin în situaţii de urgenţă.

Sinescu a spus că această verificare a fost un semnal de alarmă către toate cele 114 Comitete locale pentru situaţii de urgenţă din judeţ în ceea ce priveşte organizarea serviciului de permanenţă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

„Să evităm situaţii extreme ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi materiale. Autorităţile locale trebuie să fie pregătite tot timpul pentru ce este mai rău”, a declarat Florin Sinescu.

Prefectul a precizat că ploile din ultimele ore înregistrate în judeţ nu au produs pagube în localităţile judeţului.


Intră acum și în grupul de