Noul ministru al turismului vrea ca MDRT sa creeze locuri de munca (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că politicul trebuie îndepărtat din gestionarea programelor publice subliniind că dacă piaţa liberă nu va funcţiona, România va risca să ajungă în situaţia delicată în care se află în momentul de faţă Grecia.

Eduard Hellvig a spus în cadrul unei întâlniri avută cu oameni de afaceri suceveni că Ministerul pe care-l conduce are ca principal obiectiv să ajute societatea românească să ajungă la standardele secolului XXI şi rolul prioritar va fi să creeze noi locuri de muncă.

„Fără locuri de muncă, dezvoltarea de business nu se poate face şi România nu va avea buget pentru a-şi acoperi nevoile”, a mai spus noul ministrul.

El a anunţat că doreşte ca ministerul să finanţeze proiecte de introducere de infrastructură şi utilităţi pentru parcuri industriale, iar înfiinţarea de parcuri industriale va ajuta la dezvoltarea de afaceri.

Hellvig a mai spus că MDRT a funcţionat în ultimii ani netransparent cu programe falimentare, cum a fost PNDI, iar acum el vrea ca ministerul să-şi prioritizeze programele în funcţie de necesităţile localităţilor şi să renunţe la „proiectele faraonice”.

În ceea ce priveşte sectorul construcţiilor, ministrul a arătat că dincolo de criza economică, cea mai mare problemă a fost amestecul politicului în gestionarea programelor publice şi limitarea participării firmelor la astfel de proiecte, fiind avantajate „firmele portocalii”, multe lucrări fiind făcute fără respectarea standardelor.

El a anunţat că va propune legiferarea de standarde de cost şi de calitate a materialelor de construcţie pentru lucrări pentru programe publice.

„E timpul să revenim la normalitate care să aducă şi concurenţă loială, iar competiţia să aducă şi calitate”, a spus Hellvig care a precizat că standardele le impune beneficiarul lucrării.

El a mai declarat că nu s-a dorit să fie clarificat standardul de cost, iar cei care participau la licitaţii câştigau cu preţul cel mai mic şi îşi reglau problema după licitaţie prin diferite anexe.

Hellvig a subliniat că este necesar un standard de cost şi calitate pentru lucrări publice pentru că, în caz contrar, vor fi făcute în continuare lucrări de slabă calitate şi care vor trebui periodic reparate, ceea ce ridică mai mult costul.

El a mai precizat că politicul trebuie exclus din această zonă pentru că, altfel, România riscă să ajungă în situaţia Greciei.

„Dacă piaţa liberă nu funcţionează ne trezim într-o situaţie ca şi în Grecia”, a mai spus Hellvig.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a vizitat, sâmbătă, la Suceava, Târgul naţional de construcţii Bucovina Construct, Imobiliare & Expo Garden, iar apoi a participat la o întâlnire cu oameni de afaceri suceveni.


Intră acum și în grupul de