Afise electorale lipite ilegal, la Suceava. Afla aici la cat se ridica amenzile (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Apelul făcut de viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, la începutul campaniei electorale pentru alegerile din 10 iunie, cu privire la lipirea afişelor electorale numai în locurile special amenajate, nu a avut ecou asupra tuturor candidaţilor politici, aceştia urmând a fi amendaţi cu sume cuprinse între 600 şi 1.000 lei.

„Reprezentanţii Partidului Ecologist Român au contestat la Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal Suceava faptul că nu au unde să lipească afişe pe panourile puse la dispoziţie de Primărie conform legii, la cele 32 de grupuri de partide amenajate special în municipiul reşedinţă de judeţ, acuzându-i pe cei de la Uniunea Social Liberală că au umplut aceste panouri cu afişele lor. Contestaţia a fost aprobată de către Biroul Electoral (…) Prin urmare luni, începând cu ora 10.00 două echipaje ale Domeniului Public s-au aflat pe teren, având sarcina să lase, conform legii, câte un afiş electoral al fiecărui partid pe panourile special amenajate.

Tot de la Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal ni s-a transmis că există afişe lipite şi în alte locuri decât cele prevăzute, pe stâlpi, pe poarta unei Biserici din cartierul Zamca, sau pe locul de afişaj al spaţiilor comerciale. Îi atenţionez pe cei care au lipit ilegal afişele, sau pe conducătorii partidelor, că se supun rigorilor legii 67/2004 care prevede clar că aplicarea de afişe în alte locuri decât cele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu sume cuprinse între 600 şi 1.000 lei”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Lucian Harşovschi.

Potrivit viceprimarului sucevean, până la acest moment, nu au fost aplicate amenzi partidelor politice, acestea primind doar avertismente verbale şi scrise. Totuşi, o amendă în valoare de 600 lei a fost aplicată unui cetăţean care rupea afişe de pe panourile special amenajate. „De aceea, fac un apel la decenţă şi la respectarea locurilor de afişaj”, a subliniat Harşovschi.

El a mai subliniat că la Primăria Suceava a fost semnalată şi afişarea ilegală a unui mash electoral pe faţada unui bloc din cartierul Obcine şi a spus că se vor lua decizii şi în acest caz.


Intră acum și în grupul de