80 de pensionari suceveni frecventeaza cursurile gratuite de utilizare a calculatorului, organizate la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera”


Intră acum și în grupul de

Un număr de 80 de pensionari suceveni, cu vârsta cuprinsă 60 şi 83 de ani, frecventează cursurile gratuite de iniţiere în utilizarea calculatorului şi a internetului, organizate la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava.

„Cursul a început în data de 14 mai 2012 fiind format din grupe de câte zece persoane, pregătirea făcându-se cu ajutorul celor zece laptopuri primite de biblioteca noastră prin Programul Biblionet. Înscrierile se fac la Secretariatul instituţiei, fie telefonic, fie la faţa locului. În acest moment, şcolim deja cea de-a doua serie de cursanţi. Există persoane care nu au atins în viaţa lor un mouse. Vin aici din dorinţa de a învăţa ceva nou, constructiv şi de actualitate, doresc să fie în continuare persoane active, găsind prilejul perfect de a socializa”, a declarat Lăcrămioara Cocuz, reprezentant al Bibliotecii Bucovinei, cea care îi instruieşte pe vârstnici.

Potrivit acesteia, seniorii au început cursurile cu noţiuni de bază privind componenţa unui calculator, urmate de un exerciţiu online de lucru cu mouse-ul, editarea unui document în word şi cunoaşterea anumitor funcţii pentru formatarea textului, pentru salvarea şi printarea documentului. După parcurgerea acestor paşi, cursanţii vor învăţa să navigheze pe internet, vor descoperi ce înseamnă noţiunea de browser, motor de căutare etc.

„Am observat la seria trecută că mulţi dintre vârstnici doresc să înveţe să acceseze online articole despre pescuit, sport, reviste franţuzeşti de profil ş.a. (..) Noi am structurat acest curs în aşa fel încât cei care participă să îşi însuşească anumite noţiuni elementare de utilizare a calculatorului. Odată terminate cele zece ore de curs, pensionarii vor primi o diplomă de recunoaştere, iar după acest moment, noi îi încurajăm să folosească în continuare serviciile bibliotecii sucevene. În cazul în care nu au calculatoare, nici acces la internet, în aşteptăm aici pentru a-i ajuta să îşi dezvolte aceste competenţe. Programul de curs este de luni până vineri, între orele 10.00-12.00. Ne propunem să fim un exemplu pozitiv şi pentru celelalte biblioteci din judeţul Suceava”, a precizat Lăcrămioara Cocuz.

Reamintim că aceste cursuri sunt iniţiate în cadrul „Anului European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii”.


Intră acum și în grupul de