Batrani talhariti in propria lor casa chiar de un nepot insotit de o banda de tineri


Intră acum și în grupul de

Doi bătrâni din comuna Pârteştii de Jos, judeţul Suceava, au trăit momente de coşmar după ce au fost atacaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică în propria lor casă de o bandă de tineri condusă chiar de nepotul lor. Mai mult, băiatul locuise alături de victime în aceeaşi locuinţă până cu două săptămâni înainte de atac.

Potrivit datelor pe care le deţinem, atacul tinerilor a avut loc chiar la miezul nopţii pe când bătrânii stăteau liniştiţi în locuinţa lor şi au auzit pe cineva care striga în curte, recunoscându-l după voce pe nepotul lor în vârstă de 13 ani.

„Capul familiei s-a deplasat la uşa de acces pentru a deschide, moment în care în locuinţă au pătruns un grup de patru tineri pe care partea vătămată nu îi cunoaşte şi declară că erau însoţiţi de către nepotul lor care fără motiv întemeiat l-au agresat atât pe el cât şi pe soţia sa”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Înainte de a pleca din casă, tinerii au sustras dintr-un dulap suma de 1.000 lei, iar de pe o masă din dormitorul casei un telefon mobil. Nemulţumiţi de ceea ce au găsit tâlharii au mai luat cu ei 10 kg de făină de grâu, 10 kg orez şi circa 25 kg făină porumb.

Potrivit declaraţiilor victimelor, bătrânilor nu le-a venit să creadă cele întâmplate şi mai ales că au fost atacaţi de propriul nepot care a locuit cu ei până în urmă cu circa două săptămâni când a plecat de la domiciliu şi probabil că în prezent locuieşte cu mama sa în localitatea Pojorâta, astfel că au făcut plângere la poliţie de abia pe parcursul zilei de luni.

Căutările făcute de organele de ordine au fost inutile deoarece atât nepotul minor cât şi ceilalţi participanţi la faptă nu au fost de găsit. În plus, „deoarece există neconcordanţe între declaraţia bătrânului şi soţia acestuia care nu pot da relaţii cu exactitate la provenienţa sumei de bani şi a bunurilor sustrase, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violare de domiciliu, urmând ca pe parcursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate încadrarea juridică a faptelor şi a se dispune procedural”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de