Baisanu: “Umilirea pensionarilor trebuie sa inceteze!”

Comunicat de presa

“Niciodată în istoria recentă pensionarii nu au fost supuşi unui tratament public mai umilitor. După ce pensiile le-au fost tăiate, în virtutea unei aşa zise austerităţi generale, pensionarii au fost umiliţi din nou, în ultimele luni! Deşi instanţele de judecată s-au pronunţat fără echivoc în ceea ce priveşte nivelul de impozitare al pensiilor, guvernul PDL a ignorat cu bună ştiinţă nevoile acestei categorii sociale.

Seniorii sunt cei care au astăzi nevoie de toată atenţia noastră.

Ca atare, concret şi aplicat, în proiectul meu pentru Suceava, mi-am asumat, în detaliu, patru teme mari şi importante, pentru pensionari:

• În fiecare cartier se vor construi cluburi pentru pensionari
• Vom acorda ajutoare sociale minimale: zahăr, ulei, făină etc.
• Se vor distribui pensionarilor cupoane de reduceri pentru investigaţii medicale anuale
• Vom organiza excursii gratuite la obiectivele din judeţ

Preocuparea Primăriei pentru problemele pensionarilor va fi una reală!
Oamenii sunt prioritatea acestui oraş, nu asfaltul electoral!

Cluburile pensionarilor sunt deosebit de importante. Iernile sucevene sunt lungi şi grele, iar pensionarii nu au unde să-şi petreacă timpul, nu au unde să socializeze. Construirea unor asemenea cluburi, în care personalul şi cheltuielile de funcţionare sunt asigurate, în totalitate, de Primărie, va fi una din priorităţile mele.

Ajutoarele sociale minimale (zahăr, ulei, făină) şi cupoanele de reduceri pentru investigaţii medicale anuale sunt propunerile mele clare pentru cei cărunţi, pentru părinţii şi bunicii noştri. Termenul de execuţie al acestor angajamente este de 36 de luni de la debutul mandatului meu, iar garanţia pe care o ofer tuturor este demisia mea în alb.

În ultimii 22 de ani, în Suceava, nimeni nu a răspuns pentru nimic! Este momentul ca responsabilitatea publică şi administrativă să fie principala calitate a viitorului primar al Sucevei!

Cu deosebit respect şi prietenie,

Ştefan Alexandru Băişanu”