Primarul Ion Lungu, prezent pe santierele de investitii din municipiul Suceava pentru a se convinge personal de stadiul lucrarilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Finalizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor din Burdujeni Sat va aduce civilizaţia în acest cartier sucevean care, în cel mai scurt timp, trebuie să devină Burdujeni Oraş”, este de părere primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, care a fost pe parcursul zilei într-o vizită de lucru fulger pe şantierele locale de investiţii.

Pe strada Dr. Victor Babeş, una care a ridicat mari probleme circulaţiei rutiere şi locuitorilor din zonă devenind pur şi simplu impracticabilă când se înregistrau căderi importante de precipitaţii, edilul-şef al oraşului a verificat modul în care se toarnă stratul de rezistenţă al asfaltului şi s-a declarat mulţumit de modul în care se derulează lucrările.

„Strada dr. Victor Babeş face parte din cele trei artere de circulaţie din cartierul Burdujeni Sat care au fost prinse în programul de modernizare derulat la nivelul municipalităţii, o stradă foarte importantă pentru acest cartier şi una foarte dificilă pentru circulaţie atunci când nu era asfaltată, care a ridicat de nenumărate ori mari probleme locuitorilor din zonă, mai ales în momentul în care se înregistrau căderi de precipitaţii. Introducerea canalizării şi pe viitor a gazului metan la care se adaugă acum finalizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor din zonă aduc putem spune civilizaţia în totalitate şi în acest cartier care va trebui să se transforme în cel mai scurt timp din Burdujeni Sat în Burdujeni Oraş”, a declarat Ion Lungu.

Proiectul de reabilitare a celor trei artere de circulaţie, Dr. Victor Babeş, Plevnei şi Căpitan Grigore Andrei are ca termen de finalizare vara acestui an lucrările fiind parte dintr-un grup de 14 străzi sucevene care vor beneficia de modernizare şi îmbunătăţire a stării actuale, a căror valoare totală se ridică la suma de circa 14 milioane de euro, proiect ce se derulează cu fonduri europene.

Un alt punct de lucru din municipiu vizitat de Ion Lungu a fost cel de pe strada Gheorghe Doja, unde au început să prindă contur, pentru prima dată, trotuarele acestei artere de circulaţie. Aici se refolosesc pavelele înlocuite în zona comercială de pe principala arteră rutieră ce traversează municipiul Suceava, iar potrivit conducerii municipalităţii este vorba despre aproape 4.000 de metri pătraţi de pavele care vor reuşi să acopere o suprafaţă de aproape 1,5 km de trotuare situate pe ambele părţi ale drumului.


Intră acum și în grupul de