Prefectul Florin Sinescu anunta ca pensionarii suceveni vor primi in transe sumele retinute din contributiile de sanatate

53.341 de pensionari din judeţ vor primi în tranşe sumele reţinute din contribuţiile de sănătate, în perioada 1 ianuarie 2011 – 30 aprilie 2012, anunţă Prefectura Suceava, într-un comunicat de presă. Sursa citată precizează că suma reţinută ilegal pensionarilor suceveni din contribuţiile de sănătate se ridica la 2.171.000 de lei.

În comunicat se subliniază că pentru sumele reţinute în perioada ianuarie – martie 2011, restituirea se realizează în tranşe lunare egale în perioada iunie-august 2012, iar pentru sumele reţinute în perioada aprilie 2011 – aprilie 2012, restituirea se realizează până la data de 31 decembrie 2013.

“Până în data de 25 august 2012, Guvernul va aproba prin hotărâre graficul şi modalitatea de restituire a sumelor prevăzute, iar restituirea se va face din oficiu, de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii. Pensionarii vor primi aceste diferenţe împreună cu drepturile aferente fiecărei luni”, a declarat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

Sursa citată menţionează că sumele de bani vor fi transferate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în primele două zile lucrătoare ale lunii pentru care se efectuează plata, în contul de sume de mandat şi în depozit al Casei Naţionale de Pensii Publice, al caselor de pensii sectoriale şi al celor aparţinând sistemelor proprii de asigurări sociale neintegrate în sistemul public de pensii, după caz, la solicitarea acestora. Plata acestora se va efectua împreună cu drepturile aferente fiecărei luni.