Cristian Irimie reactioneaza la declaratiile liderului UNPR Suceava, Catalina Vartic, privind sistemul de sanatate din judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, care candidează la funcţia de consilier judeţean pe lista PDL a reacţionat miercuri la declaraţiile făcute la începutul acestei săptămâni de liderul UNPR Suceava, Cătălina Vartic, cum că în prezent, sistemul de sănătate din judeţ este sub cerinţele locuitorilor, mulţi dintre suceveni preferând să se trateze la clinici din Iaşi, Cluj Napoca, Bucureşti, Târgu Mureş sau Timişoara.

Irimie a declarat într-o conferinţă de presă că s-au facut multe investiţii şi multe dotări în ultimii patru ani, la Spitalul Judeţean Suceava. El a arătat că, personal, a sprijinit reabilitarea clădirilor care existau în incinta spitalului vechi, pentru că ştia că nu se va putea face un spital nou la Suceava.

“Văd în discursul Cătălinei Vartic că face apel să fie aduşi medici tineri. Sunt absolut de acord până la un punct. Nimeni nu vine însă acolo unde nu are condiţii. Acum sunt condiţii la Suceava, de clinică universitară. Pot afirma că sunt multe clinici în ţară care nu au dotările pe care le are spitalul din Suceava. În ultimii patru ani, s-au angajat la Suceava 13 medici tineri. Problema nu este la Suceava, ci în celelalte localităţi care nu pot atrage medici”, a ţinut să puncteze Cristian Irimie.

El a mai adăugat că în ceea ce priveşte poziţiile sale publice referitor la corpul medical de la Suceava, preşedintele UNPR Suceava ar trebui să şi le nuanţeze ca să nu jignească toţi medicii suceveni.

Liderul progresiştilor suceveni, Cătălina Vartic, a declarat luni că nu este suficient doar să faci investiţii în aparatură medicală şi în modernizarea spaţiilor din spital.
Ea a subliniat că datoria Consiliului Judeţean Suceava, ca finanţator al Spitalului Judeţean Suceava, este să determine sprijinirea şi promovarea tinerilor medici care sunt în Suceava, astfel încât aceşti tineri specialişti să ofere o bună reputaţie spitalului.

„Vrem ca pacienţii din judeţul Suceava să nu se mai îndrepte spre clinici din alte judeţe şi am fi bucuroşi dacă, prin promovarea tinerilor specialişti să ajungă şi Spitalul judeţean să atragă pacienţi din alte judeţe. Vom fi mulţumiţi şi dacă pacienţii vor merge la Spitalul judeţean cu încredere că vor fi vindecaţi şi nu cu teama că nu vor mai apuca ziua de mâine”, a mai spus Cătălina Vartic.

Ea consideră că doar prin susţinerea cadrelor medicale tinere, fie medici sau asistenţi medicali, se va ajunge la un act medical de calitate la Spitalul judeţean din Suceava.


Intră acum și în grupul de