Padurar al Ocolului Silvic Adancata, atacat cu toporul de un hot de lemne prins la furat

Un pădurar angajat al Ocolului Silvic Adâncata, judeţul Suceava, a fost atacat cu toporul, joi dimineaţă, de un hoţ de lemne prins în flagrant de angajatul silvic în pădurea pe care o are sub supravhegere. Potrivit datelor obţinute de la IPJ Suceava, totul s-a întâmplat după ce pădurarul, în jurul orelor 04:00, a auzit zgomote provocate de o persoană care tăia cu toporul un arbore.

„Fiind zona sa de responsabilitate, angajatul silvic a intrat în pădure și l-a identificat pe un localnic, de 50 ani, în timp ce transporta în spate un arbore din specia stejar, cu o grosime a trunchiului de 16 cm, având asupra sa și un topor. În momentul în care pădurarul i-a cerut acestuia să se oprească, să-i predea toporul și materialul lemnos, bărbatul a devenit recalcitrant, a aruncat lemnul și toporul înspre pădurar care, parând lovitura, i-a fost provocată o leziune la nivelul antebrațului drept”, ne-au mai comunicat sursele citate.

După o scurtă încăierare, hoţul de lemne a fugit prin pădure, iar în urma căutărilor la domiciliu și pe raza comunei nu s-a reușit identificarea suspectului pentru a fi audiat. „Acesta a fost citat procedural, fiind constituită și o echipă de căutare iar cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj”.