Padurar al Ocolului Silvic Adancata, atacat cu toporul de un hot de lemne prins la furat


Intră acum și în grupul de

Un pădurar angajat al Ocolului Silvic Adâncata, judeţul Suceava, a fost atacat cu toporul, joi dimineaţă, de un hoţ de lemne prins în flagrant de angajatul silvic în pădurea pe care o are sub supravhegere. Potrivit datelor obţinute de la IPJ Suceava, totul s-a întâmplat după ce pădurarul, în jurul orelor 04:00, a auzit zgomote provocate de o persoană care tăia cu toporul un arbore.

„Fiind zona sa de responsabilitate, angajatul silvic a intrat în pădure și l-a identificat pe un localnic, de 50 ani, în timp ce transporta în spate un arbore din specia stejar, cu o grosime a trunchiului de 16 cm, având asupra sa și un topor. În momentul în care pădurarul i-a cerut acestuia să se oprească, să-i predea toporul și materialul lemnos, bărbatul a devenit recalcitrant, a aruncat lemnul și toporul înspre pădurar care, parând lovitura, i-a fost provocată o leziune la nivelul antebrațului drept”, ne-au mai comunicat sursele citate.

După o scurtă încăierare, hoţul de lemne a fugit prin pădure, iar în urma căutărilor la domiciliu și pe raza comunei nu s-a reușit identificarea suspectului pentru a fi audiat. „Acesta a fost citat procedural, fiind constituită și o echipă de căutare iar cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj”.


Intră acum și în grupul de