Testari medicale gratuite de „Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hipertensiunii Arteriale”, la DSP Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

“Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale” va fi serbată luni, 28 mai 2012, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a anunţat, vineri, adjunctul instituţiei, dr. Cătălina Zorescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, luni, la parterul DSP Suceava vor fi instalate cinci paturi. Tot atâţia medici şi asistenţi de pe secţia de Diabet a Spitalului Judeţean Suceava, vor efectua o serie de teste rapide şi gratuite, pentru măsurarea tensiunii arteriale, glicemiei, colesterolului şi trigliceridelor.

Acţiunea va avea loc cu sprijinul DSP Suceava, a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a Grupului SANOFI şi a Şcolii Postliceale Sanitare Christiana, în cadrul campaniei „Optează pentru un stil de viaţă sănătos şi poţi avea o tensiune arterială normală”.

„Am iniţiat această campanie deoarece evoluţia cazurilor de hipertensiune în judeţul Suceava se află într-un trend crescător. Şi atunci 10% sau mai mult din populaţia judeţului suferă de această afecţiune, pe drept cuvânt vorbim de o adevărată epidemie. Prezenţa tensiunii arteriale este cam la acelaşi nivel atât în mediul urban, cât şi în cel rural, motiv pentru care am decis să ne adresăm şi acestei categorii de populaţie. Ne propunem să promovăm un stil de viaţă sănătos pentru a elimina pe cât posibil factorii de risc care ar duce la apariţia tensiunii arteriale. Campania este adresată atât copiilor, cât şi adulţilor”, a declarat dr. Cătălina Zorescu din cadrul DSP Suceava.

Prezent la eveniment, dr. Mihai Creţeanu, şeful secţiei de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, a adus la cunoştinţă faptul că, din păcate, din cauza stresului şi a presiunilor sociale ridicate, a crescut şi numărul tinerilor care fac infarct. „Bolile cardiovasculare apar la vârste din ce în ce mai tinere, 22 – 30 de ani. În ultimii trei-patru ani, am întâlnit măcar câte un caz pe an. Ultimul caz de acest gen s-a înregistrat în luna octombrie 2011, la Suceava, fiind vorba de infarctul unui băiat de 22 de ani”, a spus Creţeanu. Medicul a remarcat că în situaţia creşterii acestor afecţiuni în rândul tinerilor suceveni, se poate discuta despre tinerii asistaţi medical, care vor deveni incapabili de a munci.


Intră acum și în grupul de