Proiectul „Ceramica de Marginea – Izvor de legenda si traditii bucovinene” a ajuns la final


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava a găzduit, vineri, conferinţa de presă ce a marcat finalizarea proiectului „Ceramica de Marginea – Izvor de legendă şi tradiţii bucovinene”.

Reprezentanţii Fundaţiei „Renaşterea Bucovineană”, organismul care s-a ocupat de implementarea proiectului, s-au arătat onoraţi de participarea la eveniment, alături de presă, a invitaţilor speciali, precum subprefectul Sucevei Constantin Harasim, Dumitru Lungu, primarul comunei Marginea, şi fostul subprefect de Suceava, Angela Zarojanu, din ale căror cuvinte adresate asistenţei a răzbătut satisfacţia că există o preocupare certă pentru promovarea tradiţiilor şi locurilor bucovinene şi sucevene.

Din prezentarea făcută de Ioan T. Lazăr, preşedintele Fundaţiei „Renaşterea Bucovineană”, a reieşit că efortul impus de derularea activităţilor diverse ale proiectului, de la cele de pregătire şi demarare până la cele de finalizare, s-a concretizat într-un succes ce dă speranţe că promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică pot fi încununate de realizări efective şi nu doar de vorbe.

În cadrul proiectului, pentru a oferi vizibilitate produsului turistic şi pentru a prezenta judeţul Suceava ca o destinaţie turistică atractivă la nivel regional şi naţional a fost demarată o campanie de promovare prin mai multe canale specifice: mass-media – televiziune prin difuzare spoturi şi prin participare la emisiuni cu specific turistic; s-a realizat un portal de informaţii; au fost realizate printuri de mici şi mari dimensiuni: pliante, vederi, calendare buzunar, calendare birou, semne de carte, mape prezentare, banner flag, postere; au fost realizate albume foto, film şi cărţi cu specific turistic; s-a participat la târg de profil cu impact naţional.

Valoarea totală a proiectului a fost de 668.079,48 lei, reuşindu-se, prin derularea sa creşterea circulaţiei turistice în zonă cu 15%.


Intră acum și în grupul de