Batranii nu vor sa se invete minte. Un barbat de 75 de ani lasat fara toti banii stransi cu greu de trei necunoscuti


Intră acum și în grupul de

Victime sigure pentru şarlatani bătrânii par că nici nu vor să înveţe ceva din păţaniile altora ca ei şi din numeroasele semnale de alarmă prezentate în mass-media.

Cel mai nou exemplu îl oferă un bătrân de 75 de ani din comuna Vama, judeţul Suceava, care a rămas vineri dimineaţă fără nici un ban din agoniseala strânsă cu greutate, după ce la uşa casei sale s-au prezentat trei persoane necunoscute.

Potrivit insp.princ. Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava, în jurul orelor 11:00, la locuinţa bătrânului s-au prezentat două persoane de sex feminin însoţite de un bărbat, sub pretextul că vor să cumpere sticle goale.

Victima a permis accesul în locuinţă celor două femei şi le-a dat acestora mai multe sticle, moment în care acestea i-au spus că vor plăti pe ele suma de 100 de lei.

„Una dintre femei a scos o bancnotă de 200 de lei, iar pentru a-i da restul bătrânul a scos dintr-un sertar, în prezenţa celor două, o pungă în care se afla suma de 1.600 de lei, pungă pe care a lăsat-o pe o masă, iar el a urcat în podul casei să mai coboare nişte sticle” ne-a declarat Gabriel Panţiru.

Nici nu mai trebuie spus ce a urmat deoarece e de la sine înţeles că în momentul în care victima s-a întors în cameră a constatat faptul că cele două femei au plecat, iar punga în care se aflau banii a dispărut.

Un alt bătrân de aceeaşi vârstă cu prima persoană, din satul Budeni, oraşul Dolhasca, a rămas şi el fără 80 de milioane de lei vechi după ce sâmbătă dimineaţă, preţ de două ore, a mers să efectueze lucrări agricole în gradina gospodăriei lăsând uşa de la casă descuiată.

Când a revenit în locuinţă victima nu a putut decât să constate că în lipsa s-a a fost vizitat de cineva care din dormitorul casei a sustras suma de 8.000 lei.

În ambele cazuri poliţiştii încearcă identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului fiind întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de