Barbat cu handicap locomotor, lovit in plin de o masina pe cand se deplasa cu scaunul special pe marginea drumului


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 62 de ani, cu handicap locomotor, a ajuns marţi după-amiază în stare gravă la spital, după ce a fost lovit in plin de o maşină pe când se deplasa pe marginea drumului.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, accidentul rutier a avut loc în jurul orelor 16:30 pe strada Parcului din municipiul reşedinţă de judeţ, când un şofer de 24 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, l-a lovit in plin pe bătrânul ce se deplasa pe marginea părţii carosabile, pe partea dreaptă, conducând un scaun rulant de construcţie specială destinat persoanelor cu dezabilităţi fizice.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului, care fiind transportat la spital a fost diagnosticat cu „politraumatism prin accident rutier, fractură de femur piciorul stâng, fractură treimea superioară a gambei strângi şi fractură de umăr”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot marţi, dar în jurul orelor 20:45, în municipiul Fălticeni, un băiat de 15 ani, din localitate, în timp ce conducea bicicleta, la intersecția din sensul giratoriu din Piața “Mihail Sadoveanu”, nu s-a asigurat corespunzător și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar.

Imediat după incident, şoferul, un fălticenean de 48 de ani, a dispărut de la locul incidentului chiar dacă era nevinovat. Poliţiştii l-au găsit patru ore mai târziu, la domiciliul său, şi s-au lămurit repede şi de ce a fugit de la faţa locului deoarece testat cu aparatul etilotest a rezultat 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Intră acum și în grupul de