USV a obtinut trei medalii la „Salonul International de Inventica” din Serbia


Intră acum și în grupul de

Trei medalii, dintre care două de aur, au obţinut reprezentanţii Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava în urma participării la „Salonul Internaţional de Inventică”, care a avut loc în perioada 21-26 mai 2012, la Belgrad – Serbia, informează într-un comunicat de presă, Adina Ignat, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei de învăţământ superior.

„Echipa de cercetători de la USV a fost formată din prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt şi drd. ing. Mircea Adrian Oroian. Aceştia au prezentat patru invenţii sub formă de poster şi realizări practice.

Colectivul de inventatori a obţinut în total trei medalii, două medalii de aur pentru invenţiile << Echipamente materiale şi tehnologii pentru ecranarea electromagnetică a spaţiilor de lucru şi de locuit >> şi pentru invenţia << Videospectrometru >> , precum şi o medalie de argint pentru invenţia << Fotometru automat pentru determinarea concentraţiei şi studiul microscopic din volume mici de probă >> ”, se arată în document.

„Rezultatul remarcabil obţinut de către echipa USV este subliniat şi de propunerea Asociaţiei Inventatorilor Români pentru conferirea de către Federaţia Internaţională a Inventatorilor a celei mai înalte distincţii, Ordinului în grad de cavaler, domnului prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt. Ceremonia de acordare a acestui titlu va avea loc în luna septembrie 2012”, precizează Adina Ignat în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de