Flutur: „Si la Izvoarele Sucevei, oamenii spun ca <>!”


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care candidează pentru al doilea mandat la şefia administraţiei judeţene, s-a întâlnit cu locuitorii unor sate din comuna suceveană Izvoarele Sucevei. Însoţit de primarul acestei commune, Mihail Mecho, şeful administraţiei judeţene a stat de vorbă cu locuitorii din satele Izvoarele Sucevei, Bobeica si Brodina de Sus, care l-au asigurat de întregul lor sprijin şi au arătat că ei nu pot uita izolarea în care a fost lăsată comuna, pâna la venirea lui Flutur în fruntea CJ Suceava. “Şi aici, oamenii spun că, << Da, se simte diferenţa! >>, a declarat Flutur.

La Izvoarele Sucevei, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava le-a transmis celor cu care s-a întâlnit că “lucrurile sunt clare: se construieste drumul până în frontieră.” “Modernizarea punctelor de frontieră din zonă, a celui de la Izvoarele Sucevei, dar şi cel de la Ulma, a fost printre printre demersurile care au ca şi finalitate deschiderea judeţului Suceava către spaţiul extracomunitar. Se are în vedere modernizarea drumurilor pentru deschiderea zonei către Ucraina, făcându-se legătura Campulung Moldovenesc – Pojorâta – Fundu Moldovei – Breaza – Moldova Suliţa – Izvoarele Sucevei, până în frontiera”, a explicat candidatul PDL la preşedinţia CJ Suceava.

Modernizarea acestor drumuri constituie una dintre iniţiativele preşedintelui Gheorghe Flutur, prin care se urmăreşte asigurarea infrastructurii şi deschiderea tuturor zonelor din judeţul Suceava, cu implicaţii benefice pentru locuitorii judeţului, pentru dezvoltarea turistică şi economico –socială a zonelor.

Nici Brodina de Sus nu a fost uitată de şeful administraţiei judeţene sucevene. Cu extraordinară bucurie a fost primită vestea ca asfaltarea care începe la Brodina, va ajunge şi aici.

La Bobeica, oamenii i-au mulţumit lui Gheorghe Flutur şi primarului Mihail Mehno pentru sprijinul oferit la inundaţiile din 2008 şi 2010. “Bobeica este inclusă într-un proiect de modernizare a drumului Cârlibaba – Izvoarele Sucevei”, le-a spus preşedintele CJ Suceava localnicilor.

În mandatul lui Gheorghe Flutur şi a primarului Mihail Mecho, în localitatea Izvoarele Sucevei s-au asfaltat drumuri, s-au reabilitat şi modernizat clădirea dispensarului veterinar, a dispensarului uman (cu aducţiune de apă potabilă şi dotare cu centrală termică) sediul primăriei, Şcoala Izvoarele Sucevei care a fost dotată cu centrală termică şi grup sanitar, Şcoala Brodina de Sus, Gradiniţa Brodina de Sus, a fost pietruit drumul comunal DC 86A, Bobeica, au fost extinse reţelele de telefonie şi iluminatul public în satele Izvoarele Sucevei, Bobeica şi Brodina de Sus. Totodată, au fost intabulate terenuri de utilitate publică, pentru: şcolile de la Izvoarele Sucevei, Brodina de Sus şi Bobeica, parohie, primărie, camin cultural, dispensar uman, dispensar veterinar, obor, punct vamal şi au fost amenajate locuri de joacă pentru copii şi staţii de microbuz. În cei patru ani de mandat, preşedintele CJ Suceava le-a oferit sprijin locuitorilor din Izvoarele Sucevei, în vederea depunerii de proiecte europene sau pentru obtinerea de subvenţii.

Pentru mandatul 2012-2016, obiectivele lui Gheorghe Flutur şi ale primarului Mihail Mechno sunt modernizare DC 86 A Izvoarele Sucevei – Cârlibaba, construirea unui cămin cultural şi a unei grădiniţe la Izvoarele Sucevei, amenajarea şi dotarea unui teren de sport, extinderea reţele electrice în cătune, pietruirea DC Izvoarele Sucevei – Ploscii.

“Intrăm pe reparaţii la drumul din Breaza astfel încât până în toamnă să avem drumuri bune până în frontieră şi în această zonă”, a declarat candidatul PDL la şefia CJ Suceava, care a ţinut să precizeze că va continua demersurile în vederea atragerii de fonduri pentru noi investiţii în localităţile de frontieră ale judeţului.


Intră acum și în grupul de