Turul Ciclist al Romaniei ajunge marti, la Suceava. Afla aici care va fi noutatea editiei din acest an


Intră acum și în grupul de

Turul Ciclist al României va ajuge şi la Suceava, pentru a cincea oară, marţi, 5 iunie 2012, informează într-un comunicat de presă, Mihai Androhovici, consilier-sport, în cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava.

“În data de 5 iunie 2012, în județul Suceava se va desfășura etapa a V-a. Aceasta va avea o lungime de 161 km, pe ruta: Siret – Rădăuți – Sucevița – Palma – Sadova – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului – Suceava.

Startul se va da la ora 13.00 la ieșirea din orașul Siret, iar sosirea va fi în Suceava pe Bulevardul Ștefan cel Mare, în fața Magazinului Bucovina. Ea se va finaliza în jurul orelor 16.30 – 16.45 în funcție de viteza cu care se va rula în această etapă.

Dificultatea etapei este recunoscută din anii anteriori, aceasta având două sprinturi și două căţărări. Festivitatea de premiere va fi făcută pe scena amenajată în fața Muzeului de Științele Naturii din Suceava, imediat după finalizarea etapei a V-a.

Ca o noutate pentru acest an, după Festivitatea de Premiere, va avea loc un spectacol de teatru, cu titlul << Coana Mița Biciclista >>. Organizatorul evenimentului Asociația << Bate Șaua să Priceapă Iapa >> , dorește să creeze o platformă de comunicare artistică pentru promovarea personajului Coana Mița Biciclista, în scopul introducerii bicicletei în viața de zi cu zi a românilor. Arta va fi grefată pe un eveniment sportiv, iar actul artistic va da savoare actului sportiv și cultural”, precizează Androhovici.

“Turul Ciclist al României (Mica Buclă) este cea mai importantă competiție ciclistă desfăşurată pe teritoriul României și este organizată de Federația Română de Ciclism.

Cea de-a 49–a ediţie a Turului ciclist al României se va desfăşura în perioada 2–9 iunie, pe o lungime totală de 1.403 km. Această distanță este împărţită în opt etape şi un prolog. Startul se va da de la Constanţa (Mamaia) sâmbătă, pe 2 iunie 2012, iar sosirea va fi la Marghita, în judeţul Bihor, în data de 9 iunie.

Această competiție va aduce la start echipe din nouă ţări – România, Italia, Germania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Ucraina şi Turcia. Caravana ciclistă va fi compusă din aproximativ 270 de persoane dintre care 90 de rutieri. Ea va trece prin 14 judeţe ale ţării, pe următorul traseu: Prologul (2 iunie): Constanţa (8km), Etapa I (2 iunie): Hârşova – Galaţi (154km), Etapa a II-a (3 iunie): Galaţi – Vaslui, Etapa a III-a (4 iunie): Iaşi – Botoşani (118km), Etapa a IV-a (5 iunie): Siret – Suceava (161km), Etapa a V-a (6 iunie): Poiana Largului – Târgu Mureş (268km), Etapa a VI-a (7 iunie): Agnita – Râmnicu Vâlcea (156km), Etapa a VII-a (8 iunie): Râmnicu Vâlcea – Rânca (126km), Etapa a VIII-a (9 iunie): Salonta – Marghita (113km)”, arată Mihai Androhovici în document.

Potrivit acestuia, la start au confirmat participarea 15 echipe. Între acestea se află şi câştigătorul ediţiei de anul trecut, Andrei Nechita. El este singurul ciclist român calificat la Jocurile Olimpice de la Londra. Acesta va fi component al echipei reprezentative a României. Alături de acesta vor mai participa alte trei cluburi din țară: Tuşnad Cycling Team, Mazicon Bucureşti şi CS Otopeni. Ca participare internatională, vor fi 11 echipe, dintre care 5 cu statut continental: Team UR Krostitzer Univega (Germania), Kolss Cycling Team (Ucraina), Nessebar Schock-Blaze Cycling Team (Bulgaria), Hemus 1896 (Bulgaria), Team Forman Cinelli (Cehia), Cycling Team Friuli (Italia), Tableware (Grecia) – continentală, BDC Marcpol Team (Polonia), Close2-Carrera-GI-Esse (Ungaria), ISD-Lampre (Ucraina) – continentală, Konya (Turcia) – continentală.

“Organizatorii evenimentului de la Suceava sunt: Federația Română de Ciclism, Instituția Prefectului, Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Clubul Sportiv Olimpia Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, Directia de Sănătate Publică Suceava, Direcțiile de Drumuri Suceava și Câmpulung Moldovenesc.

Organizatorii mizează pe prezența unui public numeros și avizat, atât pe traseu, cât și la sosire. De asemenea, dorim să adresăm mulțumiri participanților la traficul rutier, care ne înțeleg și ne susţin în desfășurarea în cele mai bune condiții a acestui eveniment internaţional de anvergură”, se menţionează în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de