Mirajul castigului din contrabanda cu tigari i-a facut pe doi ucraineni sa-si piarda masinile in PTF Siret, judeţul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Mirajul căştigurilor uşoare şi consistente de pe urma traficului cu ţigări de contrabandă a făcut că doi cetăţeni ucrineni să rămână fără maşinile de dotare după ce au fost prinşi de organele de control în PTF Siret, judeţul Suceava.

Primul dintre ei s-a prezentat în Vama Siret pentru a intra în ţara noastră pe parcursul zilei de vineri fiind vorba despre un ucrainean de 54 de ani.

„În urma verificării amănunţite efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, asupra persoanei şi mijlocului de transport, s-au descoperit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locaşuri special amenajate, în pereţii laterali şi după bancheta din spate, un număr de 6.500 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar Ilie Poroch.

Ţigările, în valoare de 9.500 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către lucratorii vamali, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată ucraineanul a rămas şi făr maşina marca Mercedes Benz cu valoare în vamă de aproape 800 de milioane de lei vechi, care a fost reţinut în vederea confiscării.

Cel de-al doilea caz s-a înregistrat în dimineaţa zilei de sâmbătă când în PTF Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca „Vaz”, un tânăr de cetăţenie ucraineană în vârstă de 23 de ani.

Acesta s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei pierzând totodată şi autoturismul cu care se deplasa după ce organele de control au găsit în maşină, ascunse într-un locaş special amenajat în peretele despărţitor dintre habitaclu şi compartimentul motorului cu acces prin semiaripile din faţă, aproape 600 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Tot vineri, dar de data asta pe calea ferată, la PTF Vicşani, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu trenul internaţional Moscova-Sofia, un cetăţean rus, în vârstă de 49 ani, în calitate de însoţitor la vagonul restaurant.

„După verificarea documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi a interiorului vagonului restaurant, ocazie cu care au fost descoperite ascunse în cutii de depozitare, în coşul de gunoi, în borseta şi lucrurile personale ale cetăţeanului, 170 de pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă rusă” ne-a mai declarat Ilie Poroch.

Ţigările, în valoare de doar 380 de lei, au fost confiscate de organele de ordine dar bărbatul s-a ales cu o amendă de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de