Bunuri de miliarde de lei vechi salvate de pompieri pe parcursul weekend-ului


Intră acum și în grupul de

Bunuri în valoare de miliarde de lei vechi, dacă nu chiar de zeci de miliarde, au fost salvate din calea flăcărilor de pompierii suceveni pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică în două incendii izbucnite în localităţile Dumbrava şi Vama.

Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, prima alarmă a anunţat sâmbătă în jurul orelor 17:30 un incendiu izbucnit la hala unei societăţi comerciale care avea drept obiect de activitate prelucrarea primară a materialului lemnos din satul Dumbrava, judeţul Suceava.

Imediat pentru stingerea flăcărilor au intervenit Detaşamentul de pompieri Fălticeni şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Cornu Luncii şi Mălini cu nu mai puţin de şase autospeciale.

„La sosirea pompierilor, ardeau un perete portant, din scândură, şi acoperişul halei, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie. După aproape o oră de luptă cu flăcările pompierii au reuşit să salveze 95% din hala de producţie cercetările stabilind că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată.

Cel de-al doilea incident s-a înregistrat la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, atunci când flăcări puternice au fost observate de locuitori, în jurul orelor 00:45, în curtea Primăriei din comuna Vama.

Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama au intervenit, cu două autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la un buldoexcavator, parcat în curtea sediului administraţiei locale.
„La sosirea pompierilor, ardea buldoexcavatorul, existând pericolul de propagare la clădirea Primăriei şi la autovehiculele parcate în vecinătate. Au ars elemente combustibile din interiorul habitaclului şi al compartimentului motor, elemente de acţionare hidraulică şi documentele utilajului şi s-a degradat un geam termopan de la sediul Primăriei” ne-a mai declarat Alin Găleată.

Din primele cercetări, incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unor conductori electrici defecţi pompierii lichidând flăcările înainte de a se extinde la clădirea Primăriei şi patru autovehicule, aflate în apropiere.

Din fericire în ambele cazuri nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de