Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, la Suceava: ”Reparam nedreptatile dar asta nu inseamna ca si iertam!” (VIDEO)

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, duminică, la Suceava, că România nu este nici pe departe o ţară săracă, ci a fost o ţară jefuită, iar jaful trebuie stopat, subliniind că Guvernul USL repară nedreptăţile, dar aceasta nu înseamnă deloc că uită ceea ce s-a întâmplat în cei patru ani cât PDL a condus țara.

Titus Corlăţean a spus în cadrul unei intâlniri cu locuitori ai comunei sucevene Scheia că după campania electorală pentru alegerile locale va analiza cu mare atenţie plângerile cetăţenilor pe care le primeşte şi care sesizează fapte grave şi că va face uz de funcţia sa, cu respectarea legii, pentru a discuta cu instituţiile de stat cu atribuţii de investigare, de cercetare, dacă au avut cunoştinţă despre aceste aspecte şi de ce nu au acţionat la timp.

„Sunt suspiciuni că banii publici au fost folosiţi în scopuri personale de cei care conduc la Suceava administraţia judeţeană”, a ținut să remarce Titus Corlăţean.

El a arătat că oamenii trebuie să recâştige încrederea în instituţiile statului şi a subliniat că instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria, iar cine greşeşte să răspundă potrivit legii.

„Când instituţiile statului au fost căpuşate politic se întâmplă ce s-a întâmplat, iar cetăţeanul nu mai e respectat şi se produce jefuirea banului public”, a mai spus ministrul Justiţiei.

El a subliniat că România nu este o ţară săracă ci că România a fost o ţară jefuită, iar jaful trebuie stopat.

„Lucruri care s-au întâmplat în România în ultimii ani sunt foarte serioase şi multe sunt foarte grave. România are nevoie de o schimbare în bine. Nu mai putem continua cu dispreţul faţă de cetăţean”, a mai declarat Corlăţean.

El a mai spus că PDL a făcut lucruri grave şi are mari responsabilităţi.
„Ştiţi ce a fost poate cel mai rău lucru în guvernarea PDL? Că au strigat tare ca să îşi acopere ce au făcut. Şi dispreţul pentru oameni. Celor care au furat în ţara asta le spun public că au motive serioase, foarte serioase, să fie îngrijoraţi”, a spus Corlăţean.

El a mai arătat că Guvernul USL va îndrepta nedreptăţile, cum sunt cele legate de diminuarea veniturilor, dar că nu va ierta pe cei care au făcut cetăţenii să sufere.

„Reparăm nedreptăţile, dar nu înseamnă că iertăm. Legea nu trebuie să uite şi nu trebuie să ierte”, a precizat ministrul Justiţiei.
Titus Corlăţean a mai spus că miza alegerilor locale din 10 iunie este mult mai serioasă decât alegerea autorităţilor publice locale pentru că va fi şi un semnal foarte clar de schimbare în România.

Ministrul Justiţiei a mai cerut celor prezenţi să nu ezite să sesizeze instituţiile statului dacă au elemente despre furturi şi fraude.