Scoala Nr. 8 Suceava a sarbatorit de 1 iunie „Florile copilariei”, o manifestare ajunsa la cea de-a V-a editie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

De 1 Iunie fiecare copil din judeţul Suceava şi nu numai, s-a bucurat de o atenţie deosebită. De ziua lor, Ziua Internaţională a Copilului, fiecare s-a bucurat de cadouri mai mari sau mai mici, de momente frumoase iar unde a fost posibil de îndeplinirea tuturor dorintelor.

Copiii de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 8 din municipiul reşedinţă de judeţ au ţinut ca de ziua lor să sărbătorească altfel, oferind ei un cadou artistic celor care le-au dat viaţă şi care le călăuzesc paşii în viaţă.

În faţa unei săli mari a Casei de Cultură, luată cu asalt de părinţi, bunici şi fraţi mai mari, elevii acestei unităţi de învăţământ sucevene au ţinut ca în felul lor să mulţumească pentru efortul depus atât părinţilor cât şi cadrelor didactice în cadrul unui spectacol intitulat „Serbarea Florilor Copilăriei” aflat la cea de-a cincea ediţie după cum a afirmat chiar directorul instituţiei de învâţământ, profesor Carmen Sima, „un spectacol al florilor organizat de ziua lor şi pregătit de cele mai frumoase flori din viaţa fiecărui părinte, copiii noştri”.

Întâmpinaţi cu o galerie de artă în care au fost expuse lucrările celor mai talentaţi elevi la pictură din cadrul Şcolii, spectatorii s-au delectat înaintea programului artistic cu imaginile icoanelor pe sticlă prezentate în cadrul expoziţiei „pentru că licărul credinţei pure, credinţei adevărate, poate să se nască doar într-un suflet pur precum al unui copil”.

Printre spectatorii prezenţi în sală, care s-a dovedit a fi mult prea mică pentru toţi cei care au dorit să fie prezenţi, s-a numărat şi primarul în exerciţiu al municipiului Suceava, Ion Lungu, un susţinător al proiectelor acestei unităţi educaţionale şi un sprijin în dezvoltarea fizică a şcolii.

„Am răspuns pozitiv invitaţiei de a mă număra şi eu printre spectatorii acestei sărbători a florilor pentru că am fost alături de Şcoala nr. 8 încă de când am fost numit primar al municipiului Suceava în 2004. Mai mult decât atât administraţia locală sub conducerea mea, a fost partener în proiectele de dezvoltare a acestei unităţi de învăţământ care astăzi putem spune că din punct de vedere al dotărilor nu se diferă cu nimic de o unitate de învăţământ din Europa”, a declarat în faţa părinţilor micilor artişti, edilul şef al oraşului, Ion Lungu.

Alături de conducerea administraţiei publice locale sucevene a fost şi candidatul PDL Suceava pentru un nou mandat de consilier local, Gheorghe Onofrei, care de altfel este şi membru în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ din cartierul George Enescu.

„Ceea ce se reuşeşte a se face atât în activitatea educaţională cât şi în cea extra-curiculară la Şcoala nr. 8 din Suceava este un exemplu pentru multe alte unitătăţi de învăţământ din municipiu şi cred că în cel mai scurt timp, dacă nu este deja, Şcoala nr. 8 unde am avut şansa să mă număr printre membrii Consiliului de Administraţie, va deveni un brand al educaţiei pentru copii suceveni”, a declarat la rândul său consilierul local PDL, Gheorghe Onofrei.

Tot el a fost cel care s-a făcut ”vinovat” de cadoul dulce pe care toţi copiii prezenţi pe 1 iunie la Casa de Cultură, atât pe scenă cât şi printre spectatori, l-au primit la plecare, fiind vorba de câte o îngheţată pentru fiecare.


Intră acum și în grupul de