Diversitate europeana in educatie, o noua perspectiva pentru invatamantul sucevean


Intră acum și în grupul de

Prof. inv. primar Livia Petruţa Palana, de la Şcola cu clasele I-VIII din Moara, judeţul Suceava, a participat în perioada 6-11 mai a.c., la un curs de Mobilităţi individuale de formare continuă, prin programul Comenius, în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Cursul intitulat “Diversitate europeană în educaţie” s-a desfăşurat la Centrul Educaţional Universitar din Riga, în Letonia, sub îndrumarea Dr. Paed. Mara Dirba şi Dr. Phil. Vita Kalnberzina.

Prof. Livia Petruţa Palana a obţinut un certificat de participare, inclusiv o descriere a conţinutului formării, dezvoltându-şi abilităţi de comunicare în limba engleză şi competenţe interculturale. La această activitate de formare au participat profesori din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar din România, Turcia, Grecia, Belgia, Slovenia, Lituania, Portugalia şi Italia.

“Dr. Paed. Mara Dirba a prezentat multiplele căi de a fi divers, conceptul culturii şi diversităţii, competenţe interculturale în Letonia. Dr. Phil. Ilze Ruska i-a învăţat pe participanţi să realizeze un desen animat educativ, care s-a concretizat prin crearea acestuia şi publicarea lui pe internet. Atât participanţii, cât şi formatorii au propus elaborarea unor proiecte de colaborareîn următoarea perioadă.

Acest curs de formare a avut un impact maxim asupra carierei de profesor punând accent pe învăţarea permanentă cere reprezintă un concept inovator în ştiinţele educaţiei, contribuind astfel pozitiv la conturarea şi dezvoltarea unui învăţământ de calitate prin integrarea copiilor indiferent de necesităţile speciale individuale”, a declarat prof. inv. primar Livia Petruţa Palana.


Intră acum și în grupul de