Doua accidente grave, petrecute marti dupa-amiaza, pe fondul vitezei excesive


Intră acum și în grupul de

Două accidente de circulaţie grave s-au înregistrat marţi după-amiază în judeţul Suceava, ambele având loc pe fondul vitezei excesive.

Potrivit IPJ Suceava, unul dintre incidentele rutiere s-a petrecut pe DJ 290, în interiorul oraşului Salcea, când un localnic de 62 ani, în timp ce conducea o autoutilitară, a frânat brusc pentru a evita un câine, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, după care a pătruns pe acostamentul din sensul opus și s-a răsturnat în șanțul din partea stângă a carosabilului, având în vedere sensul său de mers.

Ca prin minune, în urma accidentului nu s-au înregistrat victime omeneşti fiind vorba doar de vătămarea corporală uşoară a unui bărbat de 55 ani, din municipiul Suceava, pasager în autoutilitară.

Cel de-al doilea accident de circulaţie a avut loc pe DN 17, în interiorul localității Stroiesti. Aici un şofer de 76 ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul proprietate, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum şi vizibilității reduse datorate ploii torențiale, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare şi a intrat în coliziune cu un podeț situat pe partea dreaptă a drumului, pe sensul său de mers.

“Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a pasagerilor din autovehicul doi bărbaţi de 44 şi 62 de ani şi o persoană de sex feminin de 65 de ani, toţi din municipiul Suceava”, ne-a declarat insp.princ. Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

În ambele cazuri, conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Intră acum și în grupul de